16 °C Budapest
Csúnya történet: bűnözők áldozata lett az ismert magyar színésznő

Csúnya történet: bűnözők áldozata lett az ismert magyar színésznő

2016. július 2. 16:05

Pillanatok alatt rémálommá válhat a nyaralás, a zsebtolvajok pedig mindenhol ott vannak, ahol a turisták. Ezt Gór Nagy Mária is saját bőrén tapasztalta, amikor Törökországban nyaralt nemrég a családjával. Mutatjuk, mit tehetsz az ellen, hogy belőled is áldozat váljon.

Egy hetet töltött Törökországban Gór Nagy Mária férjével és barátnőjével. Elment egy bazárba körülnézni, és épp az unokájának akart ajándékot venni, amikor észre vette, hogy valaki kiemelte a táskájából a neszesszerét - írja a Hot magazin. Abban volt az összes okmánya, a bankkártyája, a készpénze és a kulcsai is.
A színésznő ezután a szállodába sietett, a bonyodalmak azonban ezután sem értek véget. Taxival szeretett volna a nagykövetségre menni, ám a sofőr sehogyan sem értette meg, hogy az úti cél a magyar külképviselet. 

Egyébként is ideges voltam, de az a férfi még jobban felbosszantott. Már tényleg azt hittem, hogy megütöm, de végül nagy nehezen megérkeztünk 

- mondta a színésznő.

A zsebtolvajok sajnos minden turisták által kedvelt helyen lesik az alkalmat, hogy mikor csaphatnak le az áldozatukra. Éppen ezért fontos, hogy a nyaralás alatt még jobban vigyázzunk az értékeinkre. Első lépésként például ne hordj magadnál minden értéket. Például egy bazári vásárhoz nincs szükséged az otthoni lakásod kulcsaira, vagy a bankkártyádra. Az is sokat segíthet, ha csak egy kevés pénzt tartasz a pénztárcádban, és az okmányaidat inkább a táskád belső zsebébe teszed. És inkább olyan táskát válassz az útra, ami jól zárható.

Nagy a veszély a reptereken is

A nyaralás során viszont nem kell elmenned bazárba, vagy zsúfolt turista helyekre ahhoz, hogy baj érjen.

Tavaly például 23,1 millió poggyász keveredett el, ennek 79 százaléka késve érkezett, 15 százaléka rongálódott, és 6 százaléka eltűnt a világ repterein.

De ha azt nézzük, hogy 3,5 milliárd utas fordult meg a reptereken világszerte, akkor ezer utasra 6 és fél elkeveredett poggyász jut - írja közleményében a Generali Csoport. Az elkeveredett bőröndök tavaly 2,3 milliárd dolláros költséget jelentettek a légiközlekedés-iparnak.

Az elkeveredésnek számtalan oka lehet. A leggyakoribb itthon a célállomást jelző címke leszakadása, a félrekezelt bőröndök 45 százaléka viszont átszálláskor keverednek el - mondta Kovács Judit. A Budapest Airport Zrt. Terminál Szolgáltatásokért felelős vezetője azt javasolja, hogy minden esetben tegyünk névcímkét a poggyász külsejére és belsejébe is, és a csomagot egy különleges matricával, szalaggal tegyük könnyen felismerhetővé.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?