10 °C Budapest
Csúnya történet: bűnözők áldozata lett az ismert magyar színésznő

Csúnya történet: bűnözők áldozata lett az ismert magyar színésznő

2016. július 2. 16:05

Pillanatok alatt rémálommá válhat a nyaralás, a zsebtolvajok pedig mindenhol ott vannak, ahol a turisták. Ezt Gór Nagy Mária is saját bőrén tapasztalta, amikor Törökországban nyaralt nemrég a családjával. Mutatjuk, mit tehetsz az ellen, hogy belőled is áldozat váljon.

Egy hetet töltött Törökországban Gór Nagy Mária férjével és barátnőjével. Elment egy bazárba körülnézni, és épp az unokájának akart ajándékot venni, amikor észre vette, hogy valaki kiemelte a táskájából a neszesszerét - írja a Hot magazin. Abban volt az összes okmánya, a bankkártyája, a készpénze és a kulcsai is.
A színésznő ezután a szállodába sietett, a bonyodalmak azonban ezután sem értek véget. Taxival szeretett volna a nagykövetségre menni, ám a sofőr sehogyan sem értette meg, hogy az úti cél a magyar külképviselet. 

Egyébként is ideges voltam, de az a férfi még jobban felbosszantott. Már tényleg azt hittem, hogy megütöm, de végül nagy nehezen megérkeztünk 

- mondta a színésznő.

A zsebtolvajok sajnos minden turisták által kedvelt helyen lesik az alkalmat, hogy mikor csaphatnak le az áldozatukra. Éppen ezért fontos, hogy a nyaralás alatt még jobban vigyázzunk az értékeinkre. Első lépésként például ne hordj magadnál minden értéket. Például egy bazári vásárhoz nincs szükséged az otthoni lakásod kulcsaira, vagy a bankkártyádra. Az is sokat segíthet, ha csak egy kevés pénzt tartasz a pénztárcádban, és az okmányaidat inkább a táskád belső zsebébe teszed. És inkább olyan táskát válassz az útra, ami jól zárható.

Nagy a veszély a reptereken is

A nyaralás során viszont nem kell elmenned bazárba, vagy zsúfolt turista helyekre ahhoz, hogy baj érjen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tavaly például 23,1 millió poggyász keveredett el, ennek 79 százaléka késve érkezett, 15 százaléka rongálódott, és 6 százaléka eltűnt a világ repterein.

De ha azt nézzük, hogy 3,5 milliárd utas fordult meg a reptereken világszerte, akkor ezer utasra 6 és fél elkeveredett poggyász jut - írja közleményében a Generali Csoport. Az elkeveredett bőröndök tavaly 2,3 milliárd dolláros költséget jelentettek a légiközlekedés-iparnak.

Az elkeveredésnek számtalan oka lehet. A leggyakoribb itthon a célállomást jelző címke leszakadása, a félrekezelt bőröndök 45 százaléka viszont átszálláskor keverednek el - mondta Kovács Judit. A Budapest Airport Zrt. Terminál Szolgáltatásokért felelős vezetője azt javasolja, hogy minden esetben tegyünk névcímkét a poggyász külsejére és belsejébe is, és a csomagot egy különleges matricával, szalaggal tegyük könnyen felismerhetővé.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?