0 °C Budapest
Indul a felújítás: hamarosan hónapokra lezárják a Szabadság hidat

Indul a felújítás: hamarosan hónapokra lezárják a Szabadság hidat

2016. június 11. 14:01

Június 16-ától augusztus 28-ig a Szabadság híd a közösségi közlekedés és a közúti forgalom előtt is zárva lesz a dél-budai villamoshálózat fejlesztése miatt - áll a BKK által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Ez az építkezés lesz az idei év egyik legjelentősebb, két és fél hónapon át tartó közösségi közlekedést érintő beruházása Dél-Budán. Június 16. és augusztus 28. között a budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán, a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton valamennyi megálló peronját átépítik, emellett felújítják a leromlott állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér és Szent Gellért tér közötti szakaszát is. A Budafok kocsiszín felújításához kapcsolódó vágányépítések is ekkor valósulnak meg.

A vágányzár ideje alatt a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton nem járnak a villamosok, a 17-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik, a 19-es és a 41-es villamossal pedig a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között lehet csak utazni. A 47-es és a 49-es villamost a teljes vonalon autóbusz pótolja.

Az 56-os és az 56A villamos Hűvösvölgytől a Rudas Gyógyfürdőig jár, míg a 61-es Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtérig, a Villányi úti végállomásig. A közlemény szerint a pótlóbuszok jelentős része alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű emissziós normákat teljesítő jármű lesz.

A Szabadság híd mellett jelentős korlátozások várhatóak a Szent Gellért téren is, a Bartók Béla úton a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között a belső forgalmi sávokat lezárják, így ott irányonként egy-egy sáv lesz csak járható. Új, ideiglenes jelzőlámpás kordont alakítanak ki az Astoriánál a Rákóczi út végén, hogy a pótlásban részt vevő, a Kossuth Lajos utca felől a Deák tér felé tartó buszok vissza tudjanak fordulni a Rákóczi úton a Károly körút felé - közölte a BKK.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39