9 °C Budapest

Nagy változás jön az idei Szigeten: így növelik a biztonságot

2016. április 19. 12:00

Szupergyorsan fogynak a jegyek az idei Szigetre: a szervezők arra figyelmeztetnek, hogy akár heteken belül elfogyhatnak a 7 napos bérletek is. Az idei fesztiválra megerősített biztonsági intézkedésekkel készülnek: gyakorlatilag úgy mehetünk be a rendezvényre, mintha belépnénk a sechengeni övezetbe. Fejlesztésekre lehet számítani a fizetéseknél is - a Pénzcentrum mutatja a részleteket.

Hamarosan nagy roham indulhat az idei 7 napos Sziget-bérletekért: tavaly 441 ezer látogató volt a Szigeten egy hét alatt, ez látogatócsúcsot, és három teltházas napot jelent - mondta el a 2016-os eseményt bevezető keddi sajtótájékoztatón Gerendai Károly főszervező. Az ötnapos bérletek már hetekkel ezelőtt elfogytak, a hétnapos belépőknek is már csak a negyede van meg. (A belépők egyébként május 5-én drágulnak, így a következő napokban nagy "rohamra" számítanak a jegypénztáraknál és a webshopokban.) Idén egyébként 70 százalékkal több jegyet adtak el, mint tavaly ilyenkor.

A szervezők arra figyelmeztetnek, hogy érdemes minél előbb megvásárolni a jegyeket és a bérleteket, mert könnyen lehet, hogy néhány héten belül az összes elfogyhat.

Az augusztus 10-én kezdődő fesztivál a főszervező szerint a Sziget elsősorban a fejlesztésekben - látványvilágban, szolgáltatásokban - tud többet nyújtani. Az infrastruktúra fejlesztésére még nagyobb hangsúlyt fektetnek: a WC-blokkokat például műfűvel, speciális világítással veszik majd körül, és növelik a takarítók számát is.

Egyre nagyobb az igény a vendéglátás színvonalának növelése is: a rendezvényre már külföldről is érkeznek büfék, éttermek. Kitelepül például Szlovákia egyik legjobb étterme, a Fou Zoo is.

Újdonság a fizetéseknél

A fizetések terén is újdonságok várják a látogatókat a Hajógyári szigeten: a Festipay fizetési alkalmazással már nem csak követni tudjuk azt, hogy hol és mennyiért fogyasztottunk, vagy hogy hogy áll az aktuális egyenlegünk, hanem az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkkal sorban állás nélkül tölthetjük fel fesztiválkártyánkat. A Szigeten debütál a "virtuális fesztiválkártya", amely egyfajta mobilfizetési lehetőséget kínál.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fokozzák a biztonságot

A fesztiválszervező elmondta: nemzetközi szinten is kiemelt kérdés a nagy rendezvények biztonságának fejlesztése. A Szigetnél is fokozzák a biztonsági intézkedéseket: az egyik legnagyobb (látható) változás az lesz, hogy a beléptetésnél személyazonosság-ellenőrzésre kell számítani. Tehát

csak valamilyen igazolvánnyal lehet átvenni a belépőt, azaz gyakorlatilag névre szóló lesz a jegy, a karszalag.

Innentől a bejáratnál felállított kamerás beléptető rendszer segítségével az illetékesek felismerik, ha nem a jogos felhasználó szeretne belépni az adott karszalaggal a rendezvényre. A biztonsági szolgálatok is nagyobb létszámmal lesznek jelen az eseményen.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem