35 °C Budapest
Nagy változás jön az idei Szigeten: így növelik a biztonságot

Nagy változás jön az idei Szigeten: így növelik a biztonságot

2016. április 19. 12:00

Szupergyorsan fogynak a jegyek az idei Szigetre: a szervezők arra figyelmeztetnek, hogy akár heteken belül elfogyhatnak a 7 napos bérletek is. Az idei fesztiválra megerősített biztonsági intézkedésekkel készülnek: gyakorlatilag úgy mehetünk be a rendezvényre, mintha belépnénk a sechengeni övezetbe. Fejlesztésekre lehet számítani a fizetéseknél is - a Pénzcentrum mutatja a részleteket.

Hamarosan nagy roham indulhat az idei 7 napos Sziget-bérletekért: tavaly 441 ezer látogató volt a Szigeten egy hét alatt, ez látogatócsúcsot, és három teltházas napot jelent - mondta el a 2016-os eseményt bevezető keddi sajtótájékoztatón Gerendai Károly főszervező. Az ötnapos bérletek már hetekkel ezelőtt elfogytak, a hétnapos belépőknek is már csak a negyede van meg. (A belépők egyébként május 5-én drágulnak, így a következő napokban nagy "rohamra" számítanak a jegypénztáraknál és a webshopokban.) Idén egyébként 70 százalékkal több jegyet adtak el, mint tavaly ilyenkor.

A szervezők arra figyelmeztetnek, hogy érdemes minél előbb megvásárolni a jegyeket és a bérleteket, mert könnyen lehet, hogy néhány héten belül az összes elfogyhat.

Az augusztus 10-én kezdődő fesztivál a főszervező szerint a Sziget elsősorban a fejlesztésekben - látványvilágban, szolgáltatásokban - tud többet nyújtani. Az infrastruktúra fejlesztésére még nagyobb hangsúlyt fektetnek: a WC-blokkokat például műfűvel, speciális világítással veszik majd körül, és növelik a takarítók számát is.

Egyre nagyobb az igény a vendéglátás színvonalának növelése is: a rendezvényre már külföldről is érkeznek büfék, éttermek. Kitelepül például Szlovákia egyik legjobb étterme, a Fou Zoo is.

Újdonság a fizetéseknél

A fizetések terén is újdonságok várják a látogatókat a Hajógyári szigeten: a Festipay fizetési alkalmazással már nem csak követni tudjuk azt, hogy hol és mennyiért fogyasztottunk, vagy hogy hogy áll az aktuális egyenlegünk, hanem az alkalmazásban regisztrált bankkártyánkkal sorban állás nélkül tölthetjük fel fesztiválkártyánkat. A Szigeten debütál a "virtuális fesztiválkártya", amely egyfajta mobilfizetési lehetőséget kínál.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fokozzák a biztonságot

A fesztiválszervező elmondta: nemzetközi szinten is kiemelt kérdés a nagy rendezvények biztonságának fejlesztése. A Szigetnél is fokozzák a biztonsági intézkedéseket: az egyik legnagyobb (látható) változás az lesz, hogy a beléptetésnél személyazonosság-ellenőrzésre kell számítani. Tehát

csak valamilyen igazolvánnyal lehet átvenni a belépőt, azaz gyakorlatilag névre szóló lesz a jegy, a karszalag.

Innentől a bejáratnál felállított kamerás beléptető rendszer segítségével az illetékesek felismerik, ha nem a jogos felhasználó szeretne belépni az adott karszalaggal a rendezvényre. A biztonsági szolgálatok is nagyobb létszámmal lesznek jelen az eseményen.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?