23 °C Budapest
A legtöbb autós már felkészült a télre

A legtöbb autós már felkészült a télre

2015. november 20. 19:31

Tízből hét autós már gondoskodott a téli gumi felszereléséről. A túlnyomó többség ráadásul valamilyen prémium márkás abroncsot használ, igaz, tavalyhoz képest újra 50 százalékra növekedett az 5 évnél idősebb téli gumit használók aránya.

Az immár a harmadik téli szezonban lezajló felmérés helyszíne négy Budapest környéki bevásárlóközpont parkolója volt, ahol közel 150 autón folytattak vizsgálatot a szakemberek. A téli gumit használók aránya (89-92%) ugyan jóval kedvezőbb volt az előző években, de a korábbi felmérések rendre a szezon közepén, január végén, február elején zajlottak.

A felmérés azt, a piacon tapasztalt tendenciát is visszaigazolja, hogy az elmúlt időszakban megnőtt a használt prémium autógumik importja. Ennek következtében jelentősen, 82 százalékos mértékűre nőtt ugyan a márkás abroncsok aránya, ugyanakkor 45-ről 50 százalékra emelkedett az öt évnél idősebb gumik aránya a vizsgált mintában.

Az idei Téligumi-kommandó különlegessége volt, hogy annak fővárosi szemléjét első ízben az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) együttműködve készítette el a nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?