Ideje előkeresni a télikabátokat: jönnek a mínuszok

MTI
2015. november 1. 19:03

Vastag mínuszokkal köszönt be a november, ráadásul párás ködös idő lesz a hét nagy részében. Nem árt előkeresni a télikabátokat a szekrényből, ugyanis a hőmérséklet bőven nulla fok alatt alkulhat. Vajon számíthatunk hóesésre is?

Hétfőn az ország nagyobb részén kisüt a nap, de elsősorban az Alföldön helyenként tartósan, néhol akár egész nap is ködös maradhat az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, a magasabban fekvő területeken enyhébb, a fagyzugos részeken hidegebb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között várható, a tartósabban ködös részeken lesz hidegebb.

A távolabbi kilátásokért kattints a Pénzcentrum időjárás aloldalára!

Kedden is főleg az Alföldön tartósan ködös, kisebb körzetekben borult, párás lehet az idő. Néhol kisebb ködszitálás is lehet. A Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén viszont több-kevesebb napsütés is várható. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. A maximumhőmérséklet a naposabb részeken 12-15, a párás helyeken viszont csak 6-11 fok között alakul.

Szerdán is helyenként előfordulhat ködszitálás. Elsősorban Nyugat-, és Északkelet-Magyarországon lehetnek naposabb körzetek. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A tartósan borult vagy párás, ködös helyeken napközben 6-10, másutt 11-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökre virradóra is csak lassan oszlik fel a köd, helyenként tartósabban megmarad, emiatt derült és borult, párás területek egyaránt lehetnek majd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet a tartósan párás helyeken 5-8, másutt 9-11 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénteken már az országban sokfelé marad borult, párás, néhol tartósan ködös idő. Csak kisebb körzetekben (elsősorban a középhegységek magasabb részein) lehet napsütés. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. Napközben általában 5 fok körül alakulnak a maximumok, de ahol hosszabb időre kisüt a nap, akár 10-13 fok is lehet.

Szombaton az északkeleti megyékben akár több órára is kisüthet a nap. Másutt jellemzően erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás marad az idő, és továbbra is várható ködszitálás. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok lehet. A nappali hőmérséklet a borult helyeken 5 fok körül, a naposabb alföldi és Északi-középhegység környéki helyeken 10-14 fok között alakul.

Vasárnap ismét csak kevés helyen süthet ki a nap. Sokfelé párás marad a levegő, s helyenként tartósan megmarad a köd. Jelentéktelen szitálás továbbra is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem