3 °C Budapest

Sosem találod ki, miért nem megy nyaralni idén Hujber Feri

Pénzcentrum
2015. augusztus 5. 16:50

Hujber Feri nem megy nyaralni sehova, elmondása szerint nem bírja a rogyrázást, ezért inkább kerüli a sokcsillagos szállodákat. Sok olcsó hazai és külföldi nyaralási lehetőséget találhatunk akkor, ha kicsit szétnézünk, a Pénzcentrum ezeket szedte össze.

Nagyon vigyázok, hogy sose utazzam luxushelyre, mert akkor olyan lennék, mint azok az embe­rek, akik pénzben mérik a nyaralást

 - mondta Hujber Ferenc, aki állítja, döntésének nincsenek anyagi okai.

Teljes mértékig elvi okai vannak. Rengeteg helyen jártam, és a kifizetett összeg csak nagy ritkán találkozott a szolgáltatás minőségével. Az étterem kizárólag azért drágább, mert Michelin-csillagos, az ötcsillagos szálloda semmivel nem nyújt többet, jobbat, mint a négycsillagos, és sorolhatnám. Ráadásul az a tapasztalatom, hogy azok a gazdag embe­rek, akik az ilyen nyaralásra eljutnak, általában a pénzük mellé nem kaptak sem stílust, sem műveltséget, sem intelligenciát. Az emberek ezerszer érettebbek, intelligensebbek, kulturáltabbak egy sokkal kevésbé felkapott, családiasabb helyen. Ha valami divatos, onnan menekülök

 - tette hozzá a Borsnak a színész. Nem ő az egyetlen, aki nem vágyik luxusnyaralásra, a vakációt ugyanis jól el lehet tölteni akár itthon, akár külföldön.

Ilyen olcsón nyaralhatunk Magyarországon

A falusi szálláshelyek átlagosan 3 500 forintba kerülnek fejenként egy éjszakára. A drágább szállásokért 6 000 -7 000 forintot kérnek, a határ azonban a csillagos ég. Az olcsóbb házaknál pedig 2 000 forintot kell fizetnünk egy éjszakáért.

A legolcsóbb megoldás, ha az egész házat kibéreljük, egy 8 - 10 férőhelyes szállás akár 15 000 forintért a miénk lehet.

A legtöbb helyen reggelivel együtt is kérhetjük a szállást, ez általában plusz 500-1000 forintba kerül naponta. Ebéd és vacsora azonban kevés helyen kérhető, ugyanis szigorú előírásoknak kell megfelelni ezeknek a biztosításához, a feltételeknek pedig kevés szálláshely tud eleget tenni.

A FATOSZ által létrehozott és működtetett védjegy alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a szálláshelyek megfelelő színvonalára. A 2 800 falusi vendégház közül jelenleg valamivel több mint 1 000 szálláshely rendelkezik "napraforgó" minősítéssel. A szállodák csillagaihoz hasonlóan a falusi vendégházaknál 1-4-ig találkozhatunk napraforgó jelöléssel, amely a besorolás után még 5 évig érvényes. Az éjjeli szekrény vagy polc például már az 1 napraforgós szálláshelyeken is kötelező, de ebből tudhatjuk meg azt is, hogy lesz-e a szálláshelyen vízforraló vagy mikrohullámú sütő. A konkrét hazai szálláshelyekért olvasd el korábbi cikkünket!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így nyaralhatunk olcsón külföldön

Külföldi nyaralásokat is találhatunk egészen olcsón, akár last minute is, és nem is kell feltétlenül utazási irodához fordulnunk ehhez. Az internetes összehasonlító oldalakkal ugyanis könnyedén kiválaszthatjuk azt az utat, ahol mind az utazás, mind a szállás olcsó, ráadásul az ételért sem kell vagyonokat fizetni.Egy korábbi cikkünkben három ilyen utazást hasonlítottunk össze, a konklúziót az alábbi infografikán láthatod, a cikket pedig ITT olvashatod el.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?