Ez nem vicc: kéthetes álomnyaralás százezer forintból

2015. augusztus 1. 07:05

Sokan az utolsó pillanatra hagyják a nyaralásuk megszervezését, azonban könnyen előfordulhat, hogy már csak az utószezonban találnak maguknak megfizethető nyaralást. Összeszedtünk három várost, ahol még szeptember elején is jól érezheted magad. Szerinted melyik tengerparton nyaralhatsz idén 107 ezer forintból?

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a nyaralásuk lefoglalását, viszont, ha az utazási iroda nem tud last minute utat ajánlani, akkor magunknak kell megszervezni az utunkat. A Pénzcentrum összeszedett három olyan külföldi utazási lehetőséget, amelyen kipihenheted az éves fáradalmakat.

Mivel ilyenkor már csak utószezonos nyaralást lehet jó áron lefoglalni, ezért szeptember első heteit szemeltük ki. Ilyenkor megesik azonban, hogy az időjárás már kissé hűvösebb, ezért inkább a városnéző lehetőségekre koncentráltunk. Minden esetben repülős utazással és belvárosi, vagy jó bejutással a belvárosba, az Airbnb-n foglalt szállással számoltunk.

A legolcsóbb nyaralás: Varsó

A legolcsóbban Varsóban jövünk ki. A repülőjegy két főre mindössze 25 960 forintba kerül a Wizairnél, ha szeptember 2-án indulunk és 8-án érkezünk. Ez hat éjszaka, ami alatt már körbe tudjuk járni a várost. A szállások között szétnézve napi 5 ezer forint körüli ajánlatokat találhatunk, amit mi választottunk, az a belvárosban található, két főre a hat éjszaka pedig csak 31 680 forintba kerül.

Az olcsó nyaraláshoz persze nem elég, hogy a szállás és a repülőjegy olcsó, de az általunk választott három úticél közül Varsó a legolcsóbb ebből a szempontból is, egy korsó sört 2,25 euróért kapunk meg, míg egy átlagos étkezés 5 euróba kerül a Palprices összehasonlító oldal adatai alapján.

A legjobb hely hűsölésre: Malmö

Aki a nagy meleg elől egy kicsit hűvösebb helyre menekülne, annak ideális választás lehet észak felé venni az irányt. A fapados repülőjegyek között a svédországi Malmö az egyik legolcsóbb ajánlat, már 31 960 forintért megjárhatjuk Wizzairrel. A szállás viszont jóval borsosabb, mint Varsóban, a 7 éjszakára 92 ezer forintért találtunk csak szállást a belvárosban és az átlagárak ennél is magasabbak.

A skandináv országokba egyébként azoknak érdemes nyaralásra menni, akik nem szeretnének alkoholizálni, mivel ez igen drága az északi országokban, a közeli Stockholmban például közel 7 euró a sör átlagos ára. Az ételek viszont nem vészesen drágák, 10 euróból megúszhatunk egy étkezést fejenként. Malmö egyik vonzereje lehet egyébként az is, hogy ha megunjuk a kisvárost, akkor átugorhatunk a közeli Koppenhágába, ahol bőven akad látnivaló.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A déli nyaralás: Velence

A velencei repülőjegyeknél inkább két hétre érdemes tervezni, mivel ekkor kaphatunk olcsón jegyet a légitársaságtól. Mi a Ryanair ajánlatát néztük meg, ahol már 39 ezer forintért elutazhatunk a cölöpökre épült városba. Mivel magában Velencében igen sokba kerül megszállni, ezért Mestrében, a város szárazföldi kapcsolatánál kerestünk szállást, ahonnan gyorsan és olcsón eljuthatunk Velencébe. Itt 12 éjszakát két fő már 71 ezer forintért is eltölthet, ami igen kedvező, ha Malmövel hasonlítjuk össze.

Velence mellett szól az is, hogy a szeptemberben még kiváló olasz időjárást is kihasználhatjuk, ugyanis fürödhetünk a homokos tengerparton is. Az árakra azonban nem árt odafigyelni, ugyanis egy étkezés könnyen 30 euróba kerülhet két főnek, igaz legalább a sörökért nem kérnek el csupán 4 euró körüli összeget. Ezeket a költségeket is lefaraghatjuk egyébként, ha nem magában Velencében eszünk, hanem Mestrében, vagy más, közeli városkában. Lényeges, hogy aki Észak-Olaszországot szeretné bejárni, annak kiváló kiinduló pont lehet a város, mivel a régió vasútvonalai itt futnak össze, így sok neves észak-olasz város néhány óra vonatúttal elérhető.

Hova érdemes menni?

Amikor a last minute utunkat megszervezzük magunknak, akkor először azt érdemes kiválasztani, hogy milyen jellegű útra menjünk, inkább várost néznénk, vagy szeretnénk strandolni is. Ha ezt tudjuk, akkor érdemes mind a repülőjegyeket, mind a szállások árát figyelembe venni a város kiválasztásakor. Ugyan az sem utolsó szempont, hogy mennyibe kerül az étkezés adott országban, azonban Nyugat-Európában viszonylag hasonló árakkal találkozhatunk, de ha bizonytalanok lennénk, akkor érdemes felkeresni egy ár összehasonlító oldalt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm