10 °C Budapest

A hét kérdése: mikor jön vissza a kánikula?

MTI
2015. július 26. 21:45

Az elmúlt héthez képest a következő napokban sokfelé csapadék kíséretében több fokkal tovább mérséklődik az elmúlt héten tapasztalt kánikula, néhol csak 20 Celsius-fok körüli maximumokkal. A hétvégén viszont ismét napsütéses idő várható, és akár 35 fok is lehet ismét - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott vasárnapi országos,középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a rövid napos időszakok mellett több helyen várható eső, zápor, az ország déli felén helyenként zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Kedden a Dunántúlon kevesebb, másutt több napsütés valószínű. Főként a Dunántúlon alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal többnyire 25-30 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton hűvösebb, délkeleten melegebb is lehet.

Szerdán eleinte csak északon, délutántól délen is több helyen várható zápor, zivatar. A szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd másutt is egyre többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű. A maximumértékek többnyire 27-33 fok között, de északnyugaton csupán 22-26 fok között alakulnak.

Csütörtökön főként az északi megyékben fordulhat elő zápor, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 20-23, máshol 24-29 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénteken derült, napos időre lehet számítani csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap derült, napos, csapadékmentes idő valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között valószínű. Vasárnap a leghidegebb órákban 15-21 fok lehet, napközben 30-35 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm