29 °C Budapest
Ezek lehetnek a legjobb balatoni strandok idén: itt a lista

Ezek lehetnek a legjobb balatoni strandok idén: itt a lista

2015. június 6. 07:01

24 fokos a Balaton vize, júniusra megérkezett a kánikula is - így nem meglepő, hogy szinte mindegyik balatoni strand nyitva van: mutatjuk, melyek a legjobbak.

Minden évben minősíti a balatoni strandokat a Balatoni Szövetség: a turisztikai szervezet a jól bevált

Kék Hullám Zászlót

adja a legjobb fürdőhelyeknek, fizetős és szabadstrandoknak egyaránt.

A jelentkező strandoknál a kötelező elvárások (vizimentés, ÁNTSZ jegyzőkönyv) mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonalát vizsgálják, mint például a

  • vizes helyiségek állapotát,
  • járdák, gyepfelületek minőségét,
  • játszótereket,
  • büfék állapotát,
  • de nézik azt, hogy van-e Wi-Fi,
  • milyen a lídós partszakasz,
  • van-e mozgáskorlátozott bejáró,
  • vagy értékmegőrző.


Idén a minősítés során a strandok eltérő színvonalát egy, két és három csillaggal jelzik, valamint megválasztják a Balaton családbarát, kerékpáros-barát és legsportosabb strandját is.

Milyen idő lesz a következő napokban? Milyen hőmérsékletű tavaink, folyóink vize? KATTINTS!

A strandok idén is nevezhettek, május végéig: a strandok, kikötők látogatása, minősítése június 14. után (nem előre egyeztetett időpontban) történik, a Kék Hullám Zászlókat pedig június végén adják át.

Ez tehát azt jelenti, hogy néhány hétig még nem tudhatjuk, melyek az idei év legjobb balatoni strandjai. Mi azonban következtettünk a korábbi évek tapasztalataiból: összegyűjtöttük azokat a strandokat, amelyek 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is elnyerték a zászlót - így jó eséllyel pályáznak arra idén is.

Összesen 20 ilyen fürdőhelyet találtunk, ABC-sorrendben Alsóörstől Zánkáig.


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi a helyzet a belépőkkel?

Az előző évi rendkívül csapadékos nyárhoz képest idén jobb szezonra számítanak a Balatonnál. Az idei nyárra elvégzett munkák részeként esetenként partfalat emeltek, homokos plázst alakítottak ki, sétányt-, új vizesblokkot-, és kerékpártárolót építettek. Több helyen lesz a mozgássérültek vízbe jutását segítő szerkezet, és akad ahol vízilabda pályát, vagy vízi kalandparkokat alakítanak ki.

A korábban ingyenes strandok az idén is azok maradnak. A fizetős strandoknál pedig az üzemeltetési költségek emelkedése ellenére az árak nem lesznek magasabbak - derül ki az MTI májusi körképéből.

A napi felnőttjegy továbbra is a siófoki nagystrandon lesz a legdrágább,

a főszezonban 1000 forint, ami egyébként hat éve változatlan. Keszthelyen az elmúlt években már megtették, és idén újabb 10 százalékkal csökkentették az árat, így 800 forintba fog kerülni a belépés a Városi strandra. A füredi Esterházy strandon a tavalyi árakkal indul a szezon, ami a főszezonban 980 forint volt.

Más strandokon esetenként előfordulnak kisebb emelések, de jellemzően 450-750 forint között maradnak a felnőtt napi belépődíjak. A gyerekek, diákok, nyugdíjasok általában ennek 50-60 százalékát fizetik. Egyre több helyen vezetnek ne családi jegyet, és jellemző az is, hogy meghosszabbították a pénztár nyitva tartási idejét, de az utolsó órákban csökkentett áron lehet majd strandolni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?