15 °C Budapest

Országszerte színes programok várnak az ünnepi hétvégén

MTI
2015. április 30. 18:57

Színes programok, többek között koncertek és főzőversenyek, valamint májusfa-állítás és sportversenyek is várják az érdeklődőket pénteken országszerte a munka ünnepe alkalmából.

  • Harmadszor rendezik meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót pénteken, ezúttal a Ferrari 2007-es Forma-1-es világbajnokát, a finn Kimi Räikkönent is láthatják száguldozni az érdeklődők. A program délelőtt 11-kor a repülős, helikopteres, ejtőernyős bemutatókkal kezdődik, majd 14.30-kor autó- és motorsport programok következnek. A rendezvény központja a Várkert Bazárnál lesz, az eseményre a belépés ingyenes.
  • Az 5. Kőbányai Halmajálison, az Óhegy parkban 1000 literes üstben fő a halászlé, lesz főzőverseny, kézműves foglalkozások, játszóház és sportprogramok. Az ingyenes rendezvényt számos zenés program színesíti.
  • A kiskunmajsai retro majálison mások mellett Muri Enikő, valamint Ferenczi György és a Rackajam ad koncertet, a programokat Guinness-rekordkísérlet, táncház, sportbemutatók, lovas bemutatók, szalmajátszóház, terepfutó verseny és traktor bemutatók színesítik.
  • A májusfa-állítás hagyományát is felelevenítik pénteken a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban, ahol a Margaréta Táncegyüttes tagjai szabolcsi, szatmári és beregi táncokat mutatnak be a fa állításakor és későbbi kidöntésekor. A látogatók a századforduló népi építészetét rendhagyó tárlatvezetésen ismerhetik meg, ellátogathatnak az Árpád-kori falurészbe is, ahol a honfoglaláskori létesítményeket tekinthetik meg. Lesz bábszínházi előadás, népzenei program, kézműves-foglalkozások és mesterség-bemutatók is.
  • A besenyszögi majális részeként rendezik meg az I. Generációs futballmérkőzést a helyi sportpályán, a csapatokat nagyapák, fiaik és unokáik alkotják.
  • A hatvani Népkertben 9 órakor kezdődik a rendezvény főzőversennyel és civil sokadalommal, 11 órától színpadi programok szórakoztatják a közönséget: a hatvani civil szervezetek mellett fellép az R-Go.
  • Miskolcon a gyerekeket népi körhinta, fajátékok, íjászat és Paprika Jancsi csúzlizdája várja, emellett a Vaga Banda gólyalábas műsora, a Miskolci Majorett Együttes bemutatója és Janpi bohóc interaktív gyermek műsora is szerepel a programkínálatban. Koncertet ad az idén 25. születésnapját ünneplő Miskolc Dixieland Band és a TransylMánia (Erdély).
  • Kazincbarcikán fellép mások mellett a KFT, Pál Dénes, Jancsó Dóra és Ódor Kristóf énekesek, a stand up-os Beliczai Balázs, lesz modellezés, íjászat, cserkészprogramok, táncbemutató és kézműveskedés.
  • A Szentendrei Skanzenben pénteken a Gyűjtőpont Alkotónap keretében a művészet, a tudomány és a meghökkentő tárgyak kerülnek a középpontba. A látogatók egyebek mellett részt vehetnek hanti nemezsátor felállításában, kipróbálhatják a gyapjúfeldolgozást, megnézhetik a trükkös bringák gyűjteményét, valamint rózsafagyasztással, labdaszökőkúttal és palackágyúval is kísérletezhetnek.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem