Nem tervezik a vonatjegyek árának csökkentését

Nem tervezik a vonatjegyek árának csökkentését

Pénzcentrum
2015. február 6. 08:33

A tartósan alacsony olajár ellenére sem tervezi a közösségi közlekedési tarifák korrekcióját, így a vonatjegyek árának csökkentését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - írja a Napi Gazdaság.

A minisztériumi vélemény szerint: a közszolgáltatási szerződésekben rögzített közösségi közlekedési tarifák nem igazodhatnak a gyorsan változó piaci folyamatokhoz.

Hozzátették: elemzői várakozások szerint az olajárak csökkenése nem marad tartós, a kereslet élénkülése miatt hosszabb távon drágulás valószínűsíthető.

A tárca közölte: a kormányzat a közösségi közlekedés versenyképességének növelése érdekében 2010 óta változatlan szinten tartja az alaptarifákat, pedig az azóta eltelt időszakban az olajárak többnyire inkább emelkedtek. A közlekedési társaságok a működési hatékonyság folyamatos javításával csökkentik költségeiket, a megtakarításokat a szolgáltatási színvonal emelését szolgáló fejlesztések finanszírozására fordítják.

A tavalyi üzleti tervben meghatározotthoz képest alacsonyabb üzemanyag-átlagár az előzetes adatok alapján körülbelül 410 millió forint megtakarítást eredményezett a MÁV-nak.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?