Vitézy: Még idén kezdődik a Széll Kálmán tér átépítése

Vitézy: Még idén kezdődik a Széll Kálmán tér átépítése

2014. november 17. 10:05

Facebook bejegyzésben összegezte/értékelte eddigi munkáját és árult el részleteket a BKK jövőbeni terveiről Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője. Ígérete szerint még idén megkezdődik az egykori Moszkva tér felújítása.

Ma 4 éve alakult meg, jegyezte be a cégbíróság a BKK-t. Emlékszem, ahogy belépett az első 5-6 kolléga az induláskor és úgy hiszem, hogy akkor, négy éve ilyenkor, tényleg fontos változás indult el a közlekedésben Budapesten. Rengeteg ember rengeteg munkája volt benne akkor, azóta és lesz a jövőben is. 4 év alatt forgalomba állítottunk több mint 500 modern buszt (amiből 330 vadonatúj), elindult a Bubi számos belvárosi kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéssel kísérve, működik és sikeres Futár, a kijelzők, mobilapp, a diszpécserközpont. Működnek a korszerű jegyautomaták és megnyitottak az első ügyfélközpontok. A tömegközlekedés jegybevétele 49 milliárd forintról 58 milliárdra nőtt, miközben a bérletek olcsóbbak lettek. Rendezettebbek a viszonyok a budapesti taxikban, korszerűbb és bankkártyát elfogadó sárga taxik váltak mindennapossá. Megújult az 1-es és a 3-as villamos, az utolsó felújított szakaszt a napokban helyezzük forgalomba, és a vágányok a helyükön vannak a Rákóczi hídon is.

A java csak most jön: elkezdtük a Budai Fonódó villamosok építését, még idén kezdődik a Széll Kálmán tér átépítése. Harminc éve nem érkezett annyi új villamos Budapestre, mint a következő két évben fog: már gyártásban vannak a 47 darabos flotta első darabjai. A következő egy évben emellett további 250 db új busz (közte Budapest első elektromos-dízel hibridbuszai) és 24 db új trolibusz is érkezik, ezek már fix, aláírt megrendelések. Megkezdődött a teljesen papírmentes új, chipkártyás jegyrendszer bevezetése is, rövidesen megkezdődik az első metrókapuk, új digitális jegykezelők gyártása, és már folyik a szoftver fejlesztése. Dolgozunk a jövő projektjeinek tervezésén is: elkészültek a Kisfölfalatti fejlesztésének, a kettes metró és a hév összekötésének tervei, zajlik a hármas metró felújításának tervezése, és számos jövőbeni villamosprojekt előkészítése is. Rengeteg ember rengeteg munkája. Köszönöm minden kollégámnak, s csak így tovább!

- írta Vitézy Dávid.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?