11 °C Budapest
Ne már! Komolyan ilyen idő várható a napokban?

Ne már! Komolyan ilyen idő várható a napokban?

Pénzcentrum
2014. szeptember 2. 09:35

Nyugaton továbbra is marad az őszies, keleten pedig a nyárias idő, a Tiszántúl déli részén várható a legmelegebb idő. Szerdán már országszerte borongós, felhős idő várható, szórványosan záporokkal és zivatarokkal.

Kedden napközben ismét kettősség lesz a jellemző. A Dunántúlon sok lesz a felhő, kezdetben többfelé, majd egyre inkább nyugaton, délnyugaton valószínű további eső, zápor. A Dunától keletre egyre inkább csak fátyolfelhők lesznek majd az égen, emellett pedig több órára kisüt a Nap. Emellett a középső tájakon és délen azért egy-egy zápornak, zivatarnak is megvan az esélye. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet erős, viharos lökések kísérhetik, a Dunától keletre pedig élénk északkeleti légmozgás lesz jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 15-17 fok körül alakul, kelet felé haladva egyre melegebb lesz, a Tiszántúlon a csúcsérték eléri a 29-30 fokot.

Szerda reggel változóan, többfelé erősen felhős időre ébredhetünk, néhol egy-egy zápor is kialakulhat. Többfelé élénk, nyugaton és az Alföldön helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél. Hajnalra 13 és 19°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a szűrt napsütéses időszakok mellett többször lesz erősen felhős az ég és főként délután alakulhat ki akár több helyen is zápor, zivatar az ország területén. Élénk, többfelé erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 22-24, máshol 25 és 30°C között alakul.

További információkért a várható időjárásról, pollenjelentésről és orvosmeteorológiai előrejelzésről KATTINTS IDE!

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?