Jönnek az egységes uniós autópályadíjak?

Pénzcentrum
2014. április 25. 12:39

Az uniós autópálya-használati díjak és fizetési rendszerek egységesítéséről beszélt egy lapinterjúban az unió energiaügyi biztosa

Günter Oettinger uniós energiaügyi biztos a Németországban tervezett, a külföldi autósokat terhelő autópályadíjjal kapcsolatban arról beszélt egy interjúban, hogy érdemes lenne egységesíteni a közösségi autópálya-használati díjakat és fizetési rendszereket.

A berlini kormányzat ugyanis azt tervezi, idén megalkotja a szükséges jogszabályokat, 2016-tól pedig fizetniük kell a 13 ezer kilométeres német autópálya-hálózat használatáért a külföldi autósoknak. A német vagy az országban élő más uniós polgárok vagy egyáltalán nem fizetnének, vagy - például valamilyen adójóváírás formájában - év végén visszakapnák a befizetett összeget.

Az uniós biztos azt mondta, a külföldiek hátrányos megkülönböztetését magában hordozó német koncepció helyett jobb lenne, ha megkezdődne a vita az egész unióban érvényes autópályadíjakról. Hiszen az unió belső határainak nyitottságát alapul véve groteszk lenne, ha 28 különböző rendszert vezetnénk be - nyilatkozta az unió energiaügyi biztosa.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?