11 °C Budapest

Krím: a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást

MTI
2014. március 25. 15:32

Tekintettel a Krímben a március 16-ai népszavazás után kialakult rendkívül bizonytalan, veszélyes politikai és biztonsági helyzetre, a Külügyminisztérium nem javasolja a magyar állampolgároknak, hogy bármilyen célból a félszigetre utazzanak.

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben a már ott tartózkodó magyaroktól pedig azt kérték, hogy lehetőség szerint minél előbb hagyják el a területet.

Az érintettek ezzel kapcsolatban segítségért - a magyar nagykövetség mellett - Fruszlov Vladimirhez, a Krími Magyar Társaság elnökéhez (00380 50 3972 600) vagy Gladkih Nagyezsdához, a szervezet tiszteletbeli elnökéhez, a szimferopoli tiszteletbeli konzul asszisztenséhez (00380 67 6523 267) fordulhatnak.

A konzuli szolgálat azt is javasolja a magyaroknak, hogy az utazást Ukrajna keleti és déli (Harkiv, Donyeck, Luhanszk, Zaporizsje, Dnyipropetrovszk, Mikolajiv, Herszon, Odessza) megyéibe ugyancsak halasszák el a térségben tapasztalható kiszámíthatatlan helyzet és a biztonsági kockázatok miatt.

Ha sürgős, halaszthatatlan okból mégis ezekre a területekre kell utazniuk, mindenképpen legyenek elővigyázatosak, körültekintőek, a tüntetéseket és általában a nagyobb csoportosulásokat feltétlenül kerüljék el - hívták fel a figyelmet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kijevben és az ország más - középső és nyugati - régióiban a helyzet fokozatosan normalizálódik. Ennek ellenére az oda utazók esetében is indokolt a körültekintés és a fokozott óvatosság - olvasható a konzuli szolgálat tájékoztatásában.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?