20 °C Budapest

Ez komoly? Tényleg tízmilliókért utazgat a magyar sztárpár?

Pénzcentrum
2014. március 1. 13:03

Körülbelül húszmillió forintot utazott el az ismert producer Andy Vajna és felesége. Vajnáék közel 120 ezer kilométert utaztak mostanában együtt, ez pedig pont háromszor annyi, mint az Egyenlítő hossza, azaz háromszor körberepülhették volna a Földet az elmúlt bő fél évben - írja a Blikk.hu.

Andy Vajna mindig elhalmozta luxusajándékokkal barátnőit és most feleségére sem sajnálja a pénzt. Már az esküvő körülbelül 12-15 millióba került, ebből csak az ara ruhája 7 millió forint volt. Azóta pedig újabb és újabb milliós luxusutazásokról, egzotikus helyszínekről posztol képeket az internetre az újdonsült feleség.

A pár tavaly nyár óta már háromszor járt az Egyesült Államokban, például a Golden Globe díjátadón. Nászútra Bora Borára utaztak, ez körülbelül egymillió forint per fő a magyarországi utazási irodák kínálatától függően. És ebben nincsenek benne az extra kiadások, a helyi különlegességek felfedezésének költségei, a búvárkodás, vitorlásbérlés, jetski, vagy csak épp egy menő vacsora. A pár Moszkvában is járt tavaly, a Miss Universe döntőjére látogattak el, különgéppel. A síszezont Aspenben, a világ legelegánsabb és legfelkapottabb síterepén indították - nem is akármilyen társaságban: Melanie Griffith és Antonio Banderas csúszkált velük a lejtőkön. Az is dobhat költségeiken, hogy csak luxushotelekben szálltak meg, és elegáns éttermekben ettek, ezek valószínűleg az egyéb kiadásokkal együtt újabb többmilliós tétellel növelték kiadásaikat.

Luxushotelek a világ körül és Budapesten

Elképzelhető, hogy Vajnáék már több olyan luxushotelben is megszálltak, amit a világ legjobbjaiként tartanak számon. A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ismét összesítette - többmillió olvasói értékelés alapján - a világ és az egyes országok legjobb szállodáit. E szerint világviszonylatban a svájci 'Grand Hotel Kronenhof' léphetett fel a 2014-es összeállításban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Második helyen a Hong Kongban található 'The Upper House' végzett, míg a bronzérmet a Maldív-szigeteki 'Gili Lankanfushi' zsebelte be. Bár tavaly magyar szálloda is bejutott a legjobb 25 közé (2013-ban a 'Four Seasons Hotel Gresham Palota' a 23. lett), az idei világranglistára azonban nem került fel egyetlen hazai vendéglátó sem.

Bár idén a világranglistára nem került fel, a hazai listán azonban megőrizte első helyét a Lánchídra néző luxusszálloda, a Gresham Palota. Második helyen ezúttal a 'Hotel Palazzo Zichy' végzett, míg a magyar bronzérmes az 'Opera Garden Hotels & Apartments' lett. Első pillantásra talán meglepőnek tűnhet, de nemhogy az első tízben nincs vidéki szálloda, hanem a top 25-be is mindössze kettő, egy sárvári és egy visegrádi vendéglátó fért be. Ugyanakkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy a legnagyobb utasforgalmat minden évben Budapest generálja, akkor az sem lesz meglepő, hogy a portált használó, jellemzően külföldi turisták leginkább a fővárosi szállodákat értékelték. Bővebben ide kattintva olvashatsz a témáról.

Olcsó húsnak híg a leve?

Ugyanakkor megfontolandó, érdemes-e a kényelmes luxus helyett olcsó hosteleket választani. Manapság nem mindenki engedheti meg magának, hogy nyaralását luxusszállodában töltse. Nekik nyújthatnak megfelelő, olcsó szálláshelyet a hostelek és az ifjúsági szállók. Néhány dolgot azonban nem árt tisztázni, mielőtt a következő filléres utazásodat tervezed; ezeknek a lehetőségeknek is megvan ugyanis a hátulütője. A Thrillist.com segítségével összeszedtünk egy pár zavaró tényezőt, amit mindenképpen számításba kell venned, mielőtt lefoglalod filléres szállásod.

1. Fiatalok
Nem véletlenül hívják ifjúsági szállónak, a fiatalok tényleg itt szállnak meg. És itt nem elsősorban szolidan szórakozó fiatalokról van szó. Akikre mi gondolunk, azok a nagy, hangoskodó csoportok, akik nincsenek tekintettel másokra, inkább csak a saját szórakozásukkal vannak elfoglalva.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2. A büdös és a horkoló
Nem véletlen, hogy az albérletben is inkább egyágyas szobára hajt mindenki. Egy másik független, felnőtt emberrel nem túl jó megosztani az alvóhelyünket. Különösen, ha nem is egy, hanem tíz másikkal kell osztozni, akik között biztos van orrsövényferdüléssel küszködő, vagy olyan, aki európai körútja során rég ejtette útba a mosodát.

3. Aki az éjszaka közepén felkapcsolja a villanyt
Ha szerencsénk van, a legtöbb szobatárs mobiltelefonja, zseblámpája fényénél próbál eljutni az ágyáig az éjszaka közepén, és csak halkan káromkodik a széjjelszórt táskák és ruhaneműk miatt. Dr inkább számítsunk arra, hogy mindig lesz olyan, aki hajnal háromkor érkezik meg, és természetesen úgy kezdi, hogy felkapcsolja a villanyt.

4. Emeletes ágyak
Amíg gyerekként a lehető legjobb móka emeletes ágyon aludni, addig felnőttként csak még egy kellemetlenség, ami megkeserítheti az utazásunkat. További hasznos utazás előtt mérlegelendő jó tanácsot ide kattintva olvashatsz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem