22 °C Budapest

Bedőlt a Best Reisen: volt, aki a reptéren tudta meg

MTI
2013. augusztus 16. 17:26

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. péntek reggeli járata még elvitte az utasokat az egyiptomi Hurghadába, de az iroda kora esti, törökországi járatát már törölték, miután a cég felfüggesztette utazási tevékenységét. Sok utas már ki sem ment a repülőtérre, az utazásuk elmaradásáról ott értesülő mintegy 15 utas azonban felháborodva vette tudomásul a történteket.

Csizmadia Szilárd, a charter járatot üzemeltető Travel Service Kft. képviselője az MTI-nek a repülőtéren azt mondta: a 17.45-re tervezett járat üresen indul a törökországi Antalyába, hogy a Best Reisen kinn nyaraló, mintegy 180 utasát hazaszállítsák azokkal a charterjáratokkal, amelyekkel kiutaztak.

Bővebben: Leállt az ismert magyar utazási iroda

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2B termináljára körülbelül 15 utas érkezett az antalyai géphez; ők felháborodással vették tudomásul, hogy törölték járatukat. Az MTI úgy tudja, a kora esti járattal 175-en utaztak volna Törökországba; az utazási iroda, akit tudott, értesített a járattörlésről.

A QBE gondoskodik az utazási iroda utasainak kártalanításáról

Az utazásszervező tevékenységét felfüggesztő Best Reisen Utazási Iroda Kft. a QBE Magyarországi Fióktelepénél rendelkezik vagyoni biztosíték biztosítással, a biztosító gondoskodik az utazási iroda kinnrekedt utasainak hazaszállításáról, illetve szükség esetén a szállásdíjak kiegyenlítéséről is - közölte a biztosító az MTI érdeklődésére pénteken.

A QBE tudomása szerint 700-800 főre tehető a külföldön rekedt utasok száma, főként Törökországban, Egyiptomban és Spanyolországban. Több ezer főre tehető azon utasok száma, akiket a Best Reisen már nem tud kiutaztatni, de a nyaralás költségeit már befizették.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?