7 °C Budapest

Sosem gondolnád, melyik a leglátogatottabb város a világon

Pénzcentrum
2013. május 27. 13:03

Közzétették a világ legkedveltebb úti céljainak rangsorát, amely szerint Bangkok az utazók kedvence. Ráadásul első alkalommal került ázsiai város a lista élére. Budapest pedig a 18. leglátogatottabb város Európában.

A MasterCard a mai napon adta ki a világ legkedveltebb úti céljainak rangsorát. A felmérés szerint Budapest 2012-ben 2,3 millió látogatót fogadott, akik összesen 1,3 milliárd dollárt hagytak a hazai üzletekben, éttermekben és szállásadóknál. A magyar főváros ezzel az eredménnyel a 18. helyet foglalja el Európa leglátogatottabb városai rangsorában, ennél Közép-Európában csak Bécs és Prága kapott magasabb pontszámot. A világ többi kontinensével összevetve is jól szerepelt Budapest: 132-ből a 46. helyezést érte el.

Az idei év egyik kiemelkedő trendje az ázsiai-csendes-óceáni régió növekvő népszerűsége: a rangsorolt 132 városból 32 ebben a térségben található. Bangkokot Szingapúr, Kuala Lumpur, Hong Kong, Szöul, Sanghaj és Tokió követi a régiós listán. "Az ázsiai csendes-óceáni térség kiemelkedő szereplése jól tükrözi a fejlődő országok előretörését, és az erőviszonyok kiegyenlítődését a globális szintéren." - mondta Ann Cairns, a MasterCard nemzetközi piacokért felelős elnöke. "Mindebben természetesen szerepet játszik az elektronikus fizetés terjedése is, amely egyre több szereplő számára nyitja meg a globális kereskedelemben való részvétel lehetőségét."

Áttekintés régiók szerint:

  • Az erőviszonyok kiegyenlítődését az ázsiai-csendes-óceáni térség előretörése tükrözi. Bangkok a legtöbb pontszámot elért ázsiai város, emellett a régiót még 32 város képviseli a listán. A légi közlekedésben leggyorsabb fejlődést mutató majd mind a 12 város - Moszkva kivételével Isztambultól keletre és délre található.
  • London idén is első helyezést ért el a beutazó külföldiek számát tekintve Európában, a várost Párizs, Isztambul, Barcelona és Milánó követi. Isztambul növekedési üteme olyan intenzív, hogy 2016-ra várhatóan megelőzi majd Párizst. A légi közlekedésben leggyorsabban fejlődő európai város a világszerte 17. helyen rangsorolt Berlin.
  • Dél-Amerikában a korábbi évekhez képest nem változott az első tíz helyezett, a régió legjobbja továbbra is Mexikóváros. Ám ez korántsem jelent stagnálást, hiszen az első öt város tekintetében jelentős növekedés figyelhető meg. A felmérés szerint Lima népszerűsége emelkedik a leggyorsabban Dél-Amerikában, közvetlenül Sao Paulo előtt. Ha az idei trend folytatódik, Sao Paulo 2017-re megelőzheti Mexikóvárost és Buenos Airest, Lima pedig 2018-ra ugyancsak megelőzheti az argentin fővárost.
  • Ha Isztambul Európa emelkedő csillaga, Dubai a török főváros méltó párja a közel-keleti és afrikai régióban, amely hatalmas különbséggel tartja előnyét az idei évben is. A nemzetközi látogatószámban legnagyobb növekedést elérő város Abu Dhabi, amely 2016-ra várhatóan megelőzi Lagost és felzárkózik Johannesburg mellé.
  • Észak-Amerikában New York továbbra is őrzi vezető helyét, Los Angeles és Miami előtt. Az összesítésben Toronto a 4. helyet foglalja el, a légi közlekedés tekintetében pedig ez utóbbi a leggyorsabban fejlődő észak-amerikai város. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem