A tavalyinál kevesebb a charteres utazásszervező

MTI
2013. március 18. 09:32

A Budapest Airport (BA) szerint nem túl biztatóak az idei kilátások a charterpiacon, a főszereplő Travel Service azonban nem aggódik a nyári szezonért - írja a Világgazdaság.

A lap hétfői száma szerint a mintegy 1200 regisztrált utazási iroda közül 25 vállalkozott idén charteres utazásszervezésre, míg egy évvel ezelőtt még 28 cég szerepelt a chartereztető utazásszervezők listáján.

"A tavalyi évben összesen 403 964 utasunk vette igénybe a chartergépek szolgáltatásait, ami 2 százalékos növekedés volt 2011-hez képest. Az idei kilátások nem túl bíztatóak, elsősorban a csökkenő vásárlóerő miatt, de részben azért is, mert a fapados légitársaságok egy sor hagyományos charterdesztinációra nyitottak járatot" - mondta a Világgazdaságnak Hardy Mihály. A BA kommunikációs igazgatója hozzátette: üzleti előrejelzésük 10 százalékos csökkenést mutat az idei évre utasszámban, és 1 százalékos csökkenést charter gépmozgásban.

Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója a lapnak arról számolt be, hogy a nyári szezonban nem várható változás a tavalyi évhez képest. Mint elmondta, nem számolnak a desztinációk csökkenésével, minden a tavalyi szintnek megfelelően alakul. A változás csak annyi, hogy a gépek nem a saját, nagyobb Boeingek lesznek, hanem a lett testvércégük, a SmartLynx Airlines által üzemeltetett, kilenc fővel kisebb befogadóképességű, 180 fős Airbusok.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm