17 °C Budapest

Idén háromszor annyi utat újíthatnak fel, mint tavaly

2013. március 12. 09:35

Az idén háromszor annyit költhet az alsóbbrendű utak felújításra a Magyar Közút Zrt., mint tavaly - írja a Népszava.

A cég közölte: tavaly az Új Széchenyi Terv keretében 29 milliárd forint értékben összesen 273 kilométernyi alsóbbrendű utat újítottak fel, 2013-ban viszont ennek a háromszorosa, 87 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Ugyanakkor tájékoztatást adtak arról is, hogy a társaság által üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat fele azonnali felújításra szorulna. A legfelső, aszfalt kopóréteg átlagéletkora a közutakon körülbelül 25-30 év, de vannak olyan mellékutak, amelyek csaknem 40 évesek.

A főúthálózaton az országos átlaghoz képest kedvezőbbek az útviszonyok, míg a mellékutak csaknem 56 százaléka rossz állapotban van. Az átlagéletkort körülbelül 10 évre kellene csökkenteni, amit teljes körű felújításokkal lehetne elérni.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?