Jól járhatók a főutak, rendben elindult a közösségi közlekedés

Pénzcentrum
2013. február 7. 10:03

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat és síkosságmentesítették azokat, a közösségi közlekedés hajnalban elindult - közölte csütörtök hajnalban a társaság az MTI-vel.

Budapesten szerdán este 10 órakor rendkívül erős, az előre jelzettnél intenzívebb havazás kezdődött. Rövid idő alatt nagy mennyiségű hó esett, ezért Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója éjféltől elrendelte a legmagasabb, hármas készültségi fokozatot.

Az éjszaka folyamán változó intenzitással és területi eloszlásban tovább havazott. Az FKF mérései szerint csütörtök hajnalig a budai hegyvidéken 13 centiméter hó esett, a pesti városrészben ennél kevesebb.

Mint írták, központi ügyeletük folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével.

Az FKF - amíg havazik - az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

A mellékutak megtisztítását csak a főutak rendbe tételét követően kezdik meg. Az FKF közleményében azt írta, hogy a fővárosban ismét téli útviszonyok uralkodnak, ezért minden Budapesten közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést kérnek. Kérték az ingatlantulajdonosokat is, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

A legtöbb főút jól járható

A legtöbb főút burkolata nedves, de jól járható csütörtök reggel, míg a mellékúthálózat egyes szakaszai síkosak lehetnek a fagyok miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pécsi Norbert Sándor közleménye szerint jelenleg Komárom-Esztergom, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében havazik, az északnyugati országrész kivételével a főutak sónedvesek, Esztergom, Szentendre és Balassagyarmat térségében latyakosak, Harkány környékén jeges szakaszok is vannak.

A mellékutak Paks, Tamási és Pécs környékén havasak, Pest megyében és Nógrád megye északi részein latyakosak, máshol sónedvesek, Kaposvár, Szentlőrinc és Harkány környékén jeges szakaszok is előfordulnak.

A Magyar Közút 130 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, mind a 78 üzemegységében másodfokú a készenlét, így 12 órás váltott műszakban dolgoznak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?