3 °C Budapest

Ezt a kis pénzt is el kell költened év végéig

Pénzcentrum
2012. december 27. 12:08

Néhány napjuk maradt azoknak, akik el szeretnék költeni megmaradt Üdülési Csekkjüket. A 2012-es érvényességi idővel rendelkező utalványok ugyanis már csak december 31-ig válthatók be - akár nyelvtanfolyamra, egészségmegőrzésre is.

2012. január 1-vel megszűnt az Üdülési Csekk kibocsátása, így a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. feladata - ezzel a termékkel kapcsolatban - a forgalomban lévő csekkek elszámolására korlátozódik. Minden, 2012-ben lejáró Üdülési Csekk 2012. december 31-ig váltható be. Az elfogadóhelyi szerződések határozatlan érvényességét határozott időtartamra, 2013. március 31-re módosították. Ez idő alatt minden elfogadott Üdülési Csekk elszámolása meg fog történni - tájékoztatta néhány hete a Pénzcentrum.hu-t a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ).

Lejár a 2011-es SZÉP kártya is!
A SZÉP kártya tulajdonosok számára fontos információ, hogy a 2011-ben feltöltött juttatások érvényességi ideje 2012. december 31-én lejár. A felhasználásra nem került egyenlegek a későbbiekben nem válthatóak be és nem fizethetők vissza.

Fontos tudni, hogy először mindig a korábban feltöltött egyenleg kerül felhasználásra, és amikor ez elfogy, akkor kezdődik a később feltöltött egyenleg felhasználása.


A NÜSZ-nél az elmúlt időszakban azt tapasztalják, hogy az elszámolásra váró csekkek mennyisége nő, ezért arra számítanak, hogy a december 31-ig fel nem használt Üdülési Csekkek értéke minimális lesz. A fel nem használt Üdülési Csekkekből származó eredményt is szociális feladatok ellátására fordítja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Mire költsük?

Sokaknak csak pár ezer forintnyi Üdülési Csekkje maradt, ezért érdemes számba venni az olcsóbb lehetőségeket is. Vehetünk például Üdülési csekkel mozijegyet, fürdőbelépőket, fizethetünk vele autópályadíjat, vagy akár buszjegyre, vonatjegyre is költhetjük, sőt, utasbiztosítást is fizethetünk vele. megmaradt csekkjeinket egészségmegőrzésre (például speciális terápiás kezelésekre, vagy akár masszázsra) is fordíthatjuk, de különböző tanfolyamokat (például nyelvtanfolyamot) is fizethetünk vele. Fontos tudni, hogy Üdülési Csekkel történő fizetés esetén készpénz visszaadásra nincs lehetőség.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?