BKV: így változik az ünnepek alatt a közlekedés rendje

MTI
2012. december 21. 15:34

Változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje Karácsonykor és Szilveszterkor, a nagy bevásárlóközpontokat kiszolgáló járatok nem közlekednek, az év utolsó napján viszont szinte minden éjszaki járat gyakrabban közlekedik a szokásosnál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

December 24-én a járatok a szombati menetrend szerint közlekednek körülbelül 16 óráig, ezt követően az éjszakai buszokkal lehet majd utazni, a D13-as hajók nem közlekednek, a 6-os villamosok 17.35-ig 10 perces, utána egész éjjel 15 perces követési idővel közlekednek.

Az utolsó metrószerelvények 15.30-kor indulnak a Deák Ferenc téri állomásról, ahol a kisföldalattit kivéve kölcsönösen bevárják egymást. A kisföldalatti utolsó szerelvénye a Mexikói útról 15.18-kor, a Vörösmarty térről pedig 15.29-kor indul. A 2-es metróvonalon az Örs vezér teréről 15.13-kor, a Déli pályaudvarról 15.18-kor indul el, a 3-as metrók pedig Újpestről 15.10-kor, Kőbánya-Kispestről 15.09-kor indulnak utoljára. A kisföldalatti egész nap 3 perces, a 2-es és 3-as metrók 5 perces követési idővel közlekednek. A HÉV-ek 15 és 16 óra közötti időben indulnak utoljára.

December 25-én és 26-án a járatok a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, a nagy bevásárlóközpontokat kiszolgáló járatok vagy nem közlekednek (64-es, 104-es, 123-as, 126-as, 162-es), vagy nem érintik a bevásárlóközpontoknál lévő megállóhelyeket (38-as, 92-es, 138-as, 140-es, 218-as autóbusz viszonylatok). Az éjszakai járatok szintén a vasárnapi menetrendnek megfelelően közlekednek, a 914A járat ezeken az éjszakákon nem közlekedik.

A karácsony és szilveszter között az iskolaszüneti napokon érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok. A szokásos iskolaszüneti menetrendeknél ritkábban járnak majd a metrók, a 7-es (csepeli) HÉV, az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 18-as, a 24-es, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es villamosok, a 70-es, a 72-es, a 74-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 78-as, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibuszok, valamint a legtöbb buszjárat.

December 31-én a járatok a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, normál üzemidőben. Szilveszter éjszaka a budai területeken, valamint Pesten a Hungária körgyűrűn belül közlekedő éjszakai járatok - néhány kivétellel - kétszeres sűrűséggel járnak, a a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően 7-8 percenként közlekedik. A 901-es, a 908-as, a 914A, a 918-as, a 937-es, a 960-as, és a 990-es járatokon a BKK Szilveszter éjszaka feloldja az elsőajtós felszállási rendet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Január 1-jén a vasárnapi menetrend lesz érvényben, az áruházakat érintő járatok az ünnepnapokon érvényes, 2-án az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek, 3-ától pedig az iskolai időszakban érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

A fővárosban december 22-től a január 1-jei üzemzárásig nem kell fizetni a parkolásért. Ez alól kivétel az I. kerületben a Budai Vár és a Citadella alatti parkoló, a II. kerületben a Budagyöngye előtti parkoló, a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti parkoló, a XIII. kerületben a Margitszigeten lévő parkoló, a XIV. kerületben az 56-osok tere Hősök tere és Benczúr utca közötti szakasza, illetve a BKK által üzemeltetett őrzött P+R parkolók.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm