25 °C Budapest

Mikor jön a pesti dugódíj? Megszólalt Vitézy

2012. november 26. 12:02

A következő 2-3 évben valószínűleg nem lesz dugódíj Budapesten - hangzott el a Porfolio.hu Property Investment Forum 2012 konferencián. A 4-es metró, illetve a fonódó villamoshálózat elkészülte után azonban már érdemes beszélni a rendszer bevezetéséről. Bár a nagyobb zóna több pénzt hozna, ez azonban jókora terhet jelentene a városi, illetve agglomerációs lakosságnak. Lesznek ugyanakkor, akik semmi pénzért nem mondanának le az autózásról.

A gazdasági világválság, illetve a brutális üzemanyagárak miatt ma már igazán nagy dugók nincsenek Budapesten, így a dugódíj bevezetésének részben a bevétel növelése, részben pedig a környezet terhelésének csökkentése miatt lenne létjogosultsága" - mondta el Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. Mindezek ellenére a politikai döntéshozatal egyelőre elkaszálta a dugódíj bevezetésének lehetőségét.

A BKK vezérigazgatója szerint a következő 2-3 évben nem is várható a rendszer bevezetése. "A budapesti dugódíjnak csak akkor van létjogosultsága, ha a forgalomterhelés teljes mértékben kiváltható lesz tömegközlekedéssel. Éppen ezért, amíg nem készül el a 4-es metró, illetve nem sikerül felfejleszteni a fővárosi villamoshálózatot (fonódó villamos hálózat - a szerk.), addig nincs értelme a rendszer bevezetéséről beszélni" - mondta el Vitézy Dávid, a Porfolio.hu Property Investment Forum 2012 konferencia panelbeszélgetésén.

Pedig a nemzetközi tapasztalatok pozitívak. A dugódíj bevezetésének pozitív hatásait ecsetelve Erhart Szilárd (Kutató közgazdász, Dugódíj.hu) elmondta: a mérséklődő forgalom hatására egyértelműen csökken a városok zaj-, illetve légszennyezettsége is, s így élhetőbb terek alakulnak ki a városi lakosság számára. "Budapestnek alapvetően jó a közlekedési rendszere bár tény, hogy a gépjárműpark terén vannak még bőven elmaradások. Infrastruktúránk adottságaira pedig a dugódíj tekintetében is érdemes lenne építkezni. Főként, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan város az unióban, akinek nemhogy lehetősége, hanem kötelezettsége van a dugódíj bevezetésére" - mondta Vitézy Dávid.

Uniós kötelezettségünknek ugyanakkor nincsenek meghatározva a pontos részletei, így az sem, hogy konkrétan mekkora lenne a fizetős zóna. Az előzetes vizsgálatok szerint ugyanakkor hamarabb térülne meg a beruházás, ha egy nagyobb zónán működtetnénk a rendszert. Pedig Vitézy szerint a rendszer beruházási költségét az Európai Bizottság hajlandó lenne finanszírozni. Szükség lenne azonban még kapacitásbővítésre, illetve a meglévő járműpark cseréjére is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nagy kérdés ugyanakkor, a városi, illetve agglomerációs lakosság miként viszonyulna a rendszerhez. A brutális üzemanyagár ugyanis már sokakat az autó lerakására kényszerített, egy újabb teher pedig tovább terhelné a tömegközlekedési rendszert. Vannak ugyanakkor, akik vélhetően a dugódíj bevezetése után sem tennék le autójukat. Részben kényszerből, részben pedig kényelemből maradnának az autó mellett. A BKK egy eddig nem publikált tanulmánya szerint például - melyet Vitézy Dávid a Portfolio.hu konferenciáján ismertetett néhány szóban - legkevésbé a gyermekeiket iskolába szállító szülők mondanának le autóikról - 90 százalékuk továbbra is ragaszkodna a gépjárműhöz. Őket követik, akik a munkavégzés miatt képtelenek változtatni szokásaikon.

 

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?