7 °C Budapest

Mikor jön a rendszámcsere Magyarországon?

Pénzcentrum
2012. október 20. 15:00

Hiába szerepel a jövő évi tervek között, és hiába zajlanak már a szakértői javaslat előkészítésének munkafázisai, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még Országgyűlési képviselő kérdésére is kitérő válaszokat ad a rendszámcserével kapcsolatban.

Kolber István több kérdését is intézett az NFM-et vezető Németh Lászlónéhez, aki a képviselőnek írt válaszában továbbra sem árult el semmi konkrétumot az üggyel kapcsolatban, mivel kormánydöntés még nem született, sőt nem is biztos, hogy erre sor kerül az idei évben. Mint írja, a közúti járművek egy megadott körének átrendszámozási gyakorlatával, végrehajtási intézkedéseinek részletes bemutatásával, valamint a járművek üzemben tartásával kapcsolatos egyéb nyilvántartások és eljárások köre jelentős mértékben függ az átrendszámozással összefüggő alapvető rendező elvektől.

Mindezekre tekintettel a kormánydöntés meghozatalát követően áll módjában a jelenleg csak tervezet szintjén kezelhető szabályozási koncepció részleteiről tájékoztatni.

Az idei költségvetés egy eldugott szegletében 12 milliárd forintos előirányzat szerepel, amit a rendszámcsere végrehajtásától remél(t) a kormányzat. Mivel az évből már csak két és fél hónap van hátra, ennek a teljesülése egyre valószínűtlenebb, de egyre nagyobb az esélye annak, hogy jövőre mindez megtörténik.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?