12 °C Budapest

Mikor jön a rendszámcsere Magyarországon?

Pénzcentrum
2012. október 20. 15:00

Hiába szerepel a jövő évi tervek között, és hiába zajlanak már a szakértői javaslat előkészítésének munkafázisai, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még Országgyűlési képviselő kérdésére is kitérő válaszokat ad a rendszámcserével kapcsolatban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kolber István több kérdését is intézett az NFM-et vezető Németh Lászlónéhez, aki a képviselőnek írt válaszában továbbra sem árult el semmi konkrétumot az üggyel kapcsolatban, mivel kormánydöntés még nem született, sőt nem is biztos, hogy erre sor kerül az idei évben. Mint írja, a közúti járművek egy megadott körének átrendszámozási gyakorlatával, végrehajtási intézkedéseinek részletes bemutatásával, valamint a járművek üzemben tartásával kapcsolatos egyéb nyilvántartások és eljárások köre jelentős mértékben függ az átrendszámozással összefüggő alapvető rendező elvektől.

Mindezekre tekintettel a kormánydöntés meghozatalát követően áll módjában a jelenleg csak tervezet szintjén kezelhető szabályozási koncepció részleteiről tájékoztatni.

Az idei költségvetés egy eldugott szegletében 12 milliárd forintos előirányzat szerepel, amit a rendszámcsere végrehajtásától remél(t) a kormányzat. Mivel az évből már csak két és fél hónap van hátra, ennek a teljesülése egyre valószínűtlenebb, de egyre nagyobb az esélye annak, hogy jövőre mindez megtörténik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?