0 °C Budapest

Itt épül a legújabb magyar élményfürdő

Pénzcentrum
2012. május 6. 20:34

Közel 2,4 milliárd forintból új élményfürdővel bővül a Gyulai Várfürdő, az épületkomplexum létrehozásáról szóló pályázati projekt az Új Széchényi Terv keretéből 1,2 milliárd forint támogatásban részesült - jelentette be Görgényi Ernő, a város polgármestere múlt pénteken.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A polgármester elmondta: a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség részéről az irányító hatóság a napokban értesítette a várost a pozitív döntésről. A beruházás kivitelezési munkálatai 2012. júniusban indulnak és 2013. augusztus végén fejeződnek be.

Az építkezések ideje alatt a fürdő zavartalanul működik, az új komplexum a fürdő nyolc hektár nagyságú, eddig funkció nélküli területének szélén épül, közvetlenül a régi gyógyászati épülettömbhöz kapcsolódik.

A Várfürdő Kft. előzetes üzleti tervei szerint az új szolgáltatás a társaság árbevételét éves szinten 400 millió forinttal növeli. A fürdő árbevétele 2011-ben 704 millió forint volt.

A projekt teljes költsége 2,399 milliárd forint lesz, az elnyert támogatás a projekt beruházási költségeinek 49,99 százalékát fedezi. A hiányzó összeget a 94 százalékban önkormányzati tulajdonú Gyulai Várfürdő Kft. biztosítja, 200 millió forint önerő mellet 998,7 millió forint beruházási hitelből. A beruházás új munkahelyeket generál, a foglalkoztatottak száma 21 fővel bővül, az épületkomplexumban gyulai kis- és középvállalkozások találnak majd új piacokat a szépészet, a vendéglátás és egyéb területeken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az élményfürdő épületének alapterülete 6 338 négyzetméter lesz, 894 négyzetméter új vízfelülettel, öt új medence létesül, az idősek részére gyógy-, a gyermekek részére mesevilág" medencék épülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06