1 °C Budapest

Itt épül a legújabb magyar élményfürdő

Pénzcentrum
2012. május 6. 20:34

Közel 2,4 milliárd forintból új élményfürdővel bővül a Gyulai Várfürdő, az épületkomplexum létrehozásáról szóló pályázati projekt az Új Széchényi Terv keretéből 1,2 milliárd forint támogatásban részesült - jelentette be Görgényi Ernő, a város polgármestere múlt pénteken.

A polgármester elmondta: a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség részéről az irányító hatóság a napokban értesítette a várost a pozitív döntésről. A beruházás kivitelezési munkálatai 2012. júniusban indulnak és 2013. augusztus végén fejeződnek be.

Az építkezések ideje alatt a fürdő zavartalanul működik, az új komplexum a fürdő nyolc hektár nagyságú, eddig funkció nélküli területének szélén épül, közvetlenül a régi gyógyászati épülettömbhöz kapcsolódik.

A Várfürdő Kft. előzetes üzleti tervei szerint az új szolgáltatás a társaság árbevételét éves szinten 400 millió forinttal növeli. A fürdő árbevétele 2011-ben 704 millió forint volt.

A projekt teljes költsége 2,399 milliárd forint lesz, az elnyert támogatás a projekt beruházási költségeinek 49,99 százalékát fedezi. A hiányzó összeget a 94 százalékban önkormányzati tulajdonú Gyulai Várfürdő Kft. biztosítja, 200 millió forint önerő mellet 998,7 millió forint beruházási hitelből. A beruházás új munkahelyeket generál, a foglalkoztatottak száma 21 fővel bővül, az épületkomplexumban gyulai kis- és középvállalkozások találnak majd új piacokat a szépészet, a vendéglátás és egyéb területeken.

Az élményfürdő épületének alapterülete 6 338 négyzetméter lesz, 894 négyzetméter új vízfelülettel, öt új medence létesül, az idősek részére gyógy-, a gyermekek részére mesevilág" medencék épülnek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52