22 °C Budapest

Nem tudni, miért nem lehet jegyet venni este

Pénzcentrum
2012. március 14. 08:45

Több megállóban már nem lehet éjszaka közlekedési jegyet kapni a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ szerint a BKV döntött erről, az okát egyelőre nem tudni.

Vizsgálat indul azért, hogy kiderüljön, a BKV miért döntött úgy, hogy egyes metróállomásokon megszűnik a pénztárak nyitvatartási idején túli jegyárusítás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A központ sajtóirodája arról írt, hogy a közlekedési vállalat mostani intézkedésről nem tudtak, és azzal nem értenek egyet. A vizsgálat eredményéről csak annak lezárása után adnak tájékoztatást. Kiemelték, hogy a BKV-nak egyeztetési kötelezettsége van a BKK-val a menetjegyek értékesítését érintő kérdésekben, mivel ezeket a feladatokat május elsejétől a központ veszi át.

Korábban az Index arról írt, hogy az esti órákban már nem lehet jegyet venni a metróban sem a pénztáraknál, sem a forgalmi ügyeleteken. A BKV a metrókban nemrég megszüntette azt a lehetőséget, hogy késő este vagy hétvégén a forgalmi ügyeletestől is lehet jegyet venni. Jegyautomaták mindenhol vannak, de ezek gyakran nem működnek. A mozgólépcsők tetején viszont a késő esti órákig is ott vannak az ellenőrök, így aki korábban nem vett jegyet, nem tud utazni.

A BKK közleményében arról is írt, hogy a pénztári szolgáltatás alternatívájaként működő jegyautomaták jelenleg rosszak és megbízhatatlanul működnek. A központ májustól nagyszabású, többszáz darabos automata-beszerzést indít. A jelenleg papíralapú jegyeket árusító gépek beszerzésénél elvárás, hogy az elektronikus jegyrendszer bevezetése után is használhatók legyenek. Szintén feltétel, hogy a készpénzes mellett a bankkártyás fizetésre is alkalmasak legyenek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?