Baross tér újratöltve: véget érhetnek az áldatlan állapotok?

Pénzcentrum
2012. március 22. 08:35

A BKV újra kiírta közbeszerzését a Baross tér rendezésére, amit másfél év alatt kell elvégezni - közli a Napi Gazdaság.

A legkorábban 2013 végére szűnhetnek meg az áldatlan állapotok a Keleti pályaudvar környékén, amely 2008 márciusa óta van lezárva a 4-es metró építése miatt. A munkák becsült értéke áfa nélkül 6,5 milliárd forint.

Az új pályázat nyertesének és partnereinek feladata lesz a Baross tér és a csatlakozó utcák út- és járdaszakaszainak bontása, a közművek, a trolibusz-felsővezeték, a közvilágítás, az elektromos és hírközlési hálózatok bontása, illetve újak építése, a villamospálya bontása, az aluljárórészek bontása és új aluljáró építése, az aluljáró bútorainak szállítása.

Díszkivilágítást kell felszerelni a Keleti pályaudvar épületére és az áthelyezett Baross szoborra. A munkák része egy BKV-végállomásépület létesítése a Keleti pályaudvar indulási oldalán, a 4-es metró szellőzőjének kivezetése, 2-2 személy- és teherlift szállítása és felszíni építményeinek kivitelezése, valamint egy fedett utasvárakozó építése. A tér zöldfelületét és díszburkolatát is rendezni kell.

A térrendezést másfél év alatt kell elvégezni. A nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje május 2-án jár le, így − az eredményhirdetést követően − a munkák legkorábban a második félévben kezdődhetnek, a befejezés pedig 2013 vége lenne.

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?