Kamu listákban bíznak az ámokfutók

Pénzcentrum
2012. április 6. 10:35

Hiába a borsos büntetések, évről-évre akadnak benzingőz hajtotta sofőrök, akik megpróbálják kijátszani a traffipaxot. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a rendőrség márciusi válogatása a legelvetemültebb sebességrekorderekről. Egyértelmű tehát, hogy nyakunkon a gyorshajtási szezon, s egyre több az ámokfutó az utakon. Ezzel összhangban pedig ismét megjelentek az ilyen-olyan listák, melyek a "titkos" traffipaxokra figyelmeztetik a nagyérdeműt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közzétette honlapján a rendőrség a március havi "díjazott" sebességrekordereket. Az összeállításból kiderül, hogy jócskán nyakunkon van a gyorshajtási szezon - akad bőven ámokfutó az utakon. Március harmadikán például 153 km/órás sebességgel közlekedett Tatabányán, lakott területen belül egy szabályszegő sofőr, míg március 22-én, az M1-es és M7-es autópálya bevezető szakaszán száguldozott 214 km/órás sebességgel egy másik ámokfutó. Természetesen a traffipaxot nem tudták átverni, a közigazgatási bírság összege mindkét esetben 300 ezer forint.


A fenti képek is arról tanúskodnak tehát, hogy nyakunkon a gyorshajtási szezon. Ezzel összhangban pedig egyre több közúti ellenőrzésre lehet számítani az utakon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint például az ünnepek alatt az ország egész területére fokozott ellenőrzést rendeltek el.

Az interneten terjedő lista
- a Róbert Károly krt.-on a Róbert Károly krt.és a Reitter Ferenc utca sarok után következő első lámpasor
- Ferenc krt. - Üllői út sarok
- Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)
- Attila utca - Alagút sarok
- Hegyalja út - Jagelló út sarok
- Fehérvári úti piacnál
- Budafoki út
- Mártírok útja
- Bimbó utca sarok
- Moszkva tér
- Kőbányai út (Egészségháznál)
- Kőbányai út
- Könyves Kálmán krt.
- Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor a csillaghegyi elágazásig
- Flórián tértől a Tímár utca irányában három lámpasor
- Szamuely utca
- Petőfi híd felhajtónál

Sokan sokféleképpen próbálják természetesen figyelmeztetni társaikat a a rendőrségi akciókra. Gyakorta akad azonban köztük olyan is, mely mögött egy jókora átverés, "bulvárkacsa" áll. Ilyen a következő is, mely ismét terjed az interneten: "Május 1-től igen drága a büntetés! Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén. Az alábbi lista tuti, mivel a felszerelő cégtől jött" - olvasható számos fórumbejegyzésben, illetve közösségi portálon.

A Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya ugyanakkor a Pénzcentrum.hu érdeklődésére a közzé tett listával kapcsolatban elmondta: "Ezen útszakaszokon nem üzemeltet a BRFK jelzőlámpákba telepített traffipax készüléket. Ennek ellenére a rendőrség hagyományos ellenőrző módszerekkel ellenőrizheti az ott közlekedők sebességét, KRESZ szabályok betartását."

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07