13 °C Budapest

Egyszerűbbé válik a gyermekek táboroztatása

Pénzcentrum
2012. március 29. 18:43

Egyszerűbbé válik a gyermekek szervezett táboroztatása előtti egészségügyi igazolás kiállítása. Március 30-a után már nem kell elmenni a háziorvoshoz igazolást kérni, elegendő lesz a szülő, illetve gondviselő által kitöltött nyilatkozat - tájékoztat csütörtöki közleményében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szülőknek, gondviselőknek a jövőben a szervezett gyermektáborok kezdete előtt formanyomtatványon kell nyilatkozniuk gyermekük esetleges heveny vagy krónikus fertőző betegségre utaló tüneteiről. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny március 28-i számában jelent meg.

A jövőben az iskola vagy más táborszervező által meghirdetett táborozás előtt a törvényes képviselők a táborvezetőtől kapott formanyomtatványon a többi között arról nyilatkoznak, hogy gyermekük nem lázas, nincs torokfájása, hányása, hasmenése, bőrkiütése vagy egyéb heveny betegségre utaló tünete.

A most elfogadott rendeletmódosítással már nem lesz szükség a korábbi orvosi igazolásra. Külföldön már bevett gyakorlat a szülői felelősségvállalás erőteljesebb kihangsúlyozása, mert a gondviselő az, aki a legtöbb információval rendelkezik a gyermek egészségi állapotáról, esetleg egy kezdődő betegség tünetéről.

A nyilatkozattal a korábbi esetenként időigényes procedúra leegyszerűsödik, hiszen nem lesz szükség napokkal a táborozást megelőzően az iskolaorvos, vagy más orvos felkeresésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?