6 °C Budapest

Egyszerűbbé válik a gyermekek táboroztatása

Pénzcentrum
2012. március 29. 18:43

Egyszerűbbé válik a gyermekek szervezett táboroztatása előtti egészségügyi igazolás kiállítása. Március 30-a után már nem kell elmenni a háziorvoshoz igazolást kérni, elegendő lesz a szülő, illetve gondviselő által kitöltött nyilatkozat - tájékoztat csütörtöki közleményében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A szülőknek, gondviselőknek a jövőben a szervezett gyermektáborok kezdete előtt formanyomtatványon kell nyilatkozniuk gyermekük esetleges heveny vagy krónikus fertőző betegségre utaló tüneteiről. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny március 28-i számában jelent meg.

A jövőben az iskola vagy más táborszervező által meghirdetett táborozás előtt a törvényes képviselők a táborvezetőtől kapott formanyomtatványon a többi között arról nyilatkoznak, hogy gyermekük nem lázas, nincs torokfájása, hányása, hasmenése, bőrkiütése vagy egyéb heveny betegségre utaló tünete.

A most elfogadott rendeletmódosítással már nem lesz szükség a korábbi orvosi igazolásra. Külföldön már bevett gyakorlat a szülői felelősségvállalás erőteljesebb kihangsúlyozása, mert a gondviselő az, aki a legtöbb információval rendelkezik a gyermek egészségi állapotáról, esetleg egy kezdődő betegség tünetéről.

A nyilatkozattal a korábbi esetenként időigényes procedúra leegyszerűsödik, hiszen nem lesz szükség napokkal a táborozást megelőzően az iskolaorvos, vagy más orvos felkeresésére.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?