21 °C Budapest

Mikor tegyük fel a téli gumit?

Pénzcentrum
2011. október 18. 16:34

Lassan itt az ideje elővenni a téli abroncsokat az autókra - javasolja az InfoRádió által megkérdezett közlekedésbiztonsági szakértő. Pausz Ferenc elmondta: a 7 Celsius-foknál hidegebb időben már jobb téli gumikat használni.

Bár évek óta nagy vita van arról, hogy mikor kell felrakni a téli gumikat, az általános vélekedés szerint 7 Celsius-foknál már érdemes lecserélni az abroncsokat - közölte az InfoRádióval Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő. Hozzátette: ha már fent van a téli gumi, de délután még melegebb az idő, akkor a vezetésnél fel kell készülni arra, hogy az autó másként reagál.

A téli gumi puhább, és kevésbé keményedik a hőmérséklet csökkenésével, ezért a tapadást jobban biztosítja, valamint mintázata és futófelülete felkészíti a járművet a téli, havas körülményekre - sorolta az előnyöket a szakértő.

Pausz Ferenc szerint az egyre elterjedtebb négy évszakos abroncsok köztes megoldásnak számítanak, de inkább érdemes téli gumira váltani.

 

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?