17 °C Budapest

Itt a kánikula: jobb lesz vigyázni az utakon

Pénzcentrum
2011. augusztus 26. 16:05

Az idei nyár eddig nem kedvezett a nyaralásra vágyóknak, így az augusztus végén beköszöntött forróság miatt várhatóan sokan indulnak útnak a hétvégén és az azt követő napokban, hogy kihasználják a strandidőt. A hirtelen érkezett forróság miatt azonban nemcsak a megnövekedett forgalom következtében kell elővigyázatosabban közlekedni, a nagy hőségben gyakran figyelmetlenebbek, türelmetlenebben vezetnek az autósok, ezért jelentősen megnő a balesetek veszélye.

Az időjárás-előrejelzés szerint a jövő hét elejéig nem várható számottevő lehűlés. A hétvégén emiatt jelentősen megnövekedett forgalomra kell számítania azoknak, akik a volán mögé ülnek. Várhatóan sokan indulnak útnak, hogy kihasználva a későn érkezett nyarat, vízpartra utazzanak. A nagy forgalom miatt pedig jelentősen megnő a balesetek veszélye.

A megnövekedett forgalom veszélyeit támasztja alá a KSH statisztikája is, amely szerint a legtöbb baleset május és október között történik. 2010-ben ez a szám az éves baleseteknek mintegy 60%-át tette ki.

 


"Tapasztalataink és a statisztikák is azt mutatják, hogy nagyobb forgalomban és hőségben jelentősen megnő a balesetek száma. Emiatt júliusban és augusztusban több baleset történik az utakon, mint az év többi részében. Idén júliusban például 1380 esetünk volt, ami közel 42%-os növekedést jelent a júniusi adatokhoz képest. Augusztus első felében pedig már 832 alkalommal kellett ügyfeleink segítségére sietnünk."- mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország vezérigazgatója.

Az assistance szolgáltatással azonban bármikor nyugodtan indulhatunk akár hosszabb útra is, ugyanis nemcsak itthon, de más országban is számíthatunk a biztosító segítségére. Idén az Europ Assistance Magyarországhoz bejelentett esetek 38%-a külföldön történt. Egész évben kiemelkedően sok bejelentés érkezett Romániából és Horvátországból, júliusban már mindkét országban meghaladta a 120-at.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Külföldön már egy kisebb probléma megoldása is gyakran lehetetlennek tűnhet. Gondoljunk csak a nyelvi nehézségekre! Természetesen ilyen esetekben is bátran hívhatjuk az AutoSOS segélyvonalát, akik még önhiba esetén is díjmentesen nyújtanak segítséget, a tolmácsolásban is segítenek, vagy akár csereautót biztosítanak." - tette hozzá Kalmár László.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?