Káosz Budapest közlekedésében: megújul a volt Moszkva tér

Pénzcentrum
2011. június 8. 19:02

A Főmterv Zrt. készítheti el a Széll Kálmán tér megújításának a tanulmánytervét. A hárommilliárdos projekt a tervek szerint jövőre valósul meg, tudta meg a Napi Gazdaság Hutiray Gyula városfejlesztési ügyekért felelős főpolgármester-helyettestől.

A múlt héten zárult le a Széll Kálmán tér tervezésére kiírt közbeszerzési ötletpályázat. A pályázatra három jelentkező volt, melyből a Főmterv került ki győztesen, így ők készíthetik el az egykori Moszkva tér átalakítására a tanulmányt.

A hárommilliárd forintos, állam által támogatott projektben a beépítés mértéke nem haladhatja meg a jelenlegi szintet, s Hutiray abban is bízik, hogy a kerületi szabályozási terveket sem kell módosítani. Hutiray a lapnak hozzátette, hogy a teret körbevevő épületek mind magántulajdonban vannak, és fejleszthetőek, de a tulajdonosok nagy része eddig valószínűleg a közpénzből történő megújításra várt. Nekik csalódást fog okozni, hogy nem egy nagy léptékű üzleti fejlesztésre kerül sor, hanem csak a tér közepét, elsősorban a közlekedési kapcsolatokat rendezik.

Várhatóan szeptemberben döntés születhet a tanulmánytervről, az engedélyezési terv jövő év elejére készülhet el, és a programot még 2012-ben meg is valósítják.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18