23 °C Budapest

Szebb állomások több MÁV vonalon, önkormányzati pénzből

2011. május 13. 09:32

Biztonságosabb és szebb vasútállomásokban reménykednek a Gyömrőiek. Az önkormányzat átvette a pályaudvar üzemeltetését, új térfigyelő kamerákat telepített és havi 200-250 ezer forint bevételre tesz szert. Ebből ugyan 150-180 ezer forint megy el karbantartásra, de cserébe biztonságosabb pályaudvaron várakozhatnak a helyiek -írja a Világgazdaság.

Tucatnyi további önkormányzat gondolkodik az ötlet átvételén, amit eredetileg a MÁV kezdeményezett. A Budapest- Szolnok vasútvonal több állomása újulhat meg így.

A pályaudvar karbantartását az ott található üzletek bérleti díjából fedezzük- mondta el a lapnak Gyenes Levente gyömrői polgármester. Az helyi pályaudvar felújítását a város együtt végezte el a MÁV-val, ez után kezdte meg az üzemeltetési munkákat átvenni. Havi 200-250 ezer forint bevételre tesz szert. Ebből ugyan 150-180 ezer forint megy el karbantartásra, de cserébe biztonságosabb pályaudvaron várakozhatnak a helyiek

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?