22 °C Budapest

Így kukkolják az utazókat a Keletiben

Pénzcentrum
2011. április 14. 12:02

A MÁV Zrt., az ORFK és a BRFK együttműködésében újra működik a rendőrség vasúti alosztálya Budapest-Keleti pályaudvaron, immár felújított körletben.

A körlet átadásán Papp Károly r. dandártábornok, az ORFK rendészeti főigazgatója jelezte, hogy Budapest-Nyugati pályaudvaron is még idén újra kívánják indítani a rendőri egységet. A folyamatos rendőri jelenlét révén jelentősen javul a biztonság a pályaudvarokon. A rendőrség munkatársainak tevékenysége a pályaudvarokon és a nagy forgalmú vasútállomásokon a biztonságos működés egyik alapfeltétele.

A MÁV Zrt. a Rendőrséggel 2008-ban írt alá megállapodást, melyben vállalta, hogy Budapest-Keleti pályaudvar területén elhelyezést biztosít a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az előző években működött is a rendőrség vasúti alosztálya a pályaudvar területén, amely most kis szünet után, felújított irodákban került elhelyezésre. A részleg 2011 februárjában kezdte meg működését a Keleti pályaudvar területén. A vasúttársaság nemrégiben felújította a pályaudvaron található rendőrségi irodákat, valamint a kapcsolódó szociális helyiségeket, így kulturált, összesen 120 négyzetméteres helyet biztosítva a vasút területén szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az ügyeleti helyiségbe kötötték be a pályaudvar utasforgalmi és üzemi területét ellenőrző negyven térfigyelő kamerát, amelyekkel kiszűrhetők az esetleges bűnesetek, s a helyben lévő rendőrök azonnal reagálni tudnak azokra.

 

Fotó: MÁV Zrt.


"A MÁV egyik legfontosabb pályaudvarán létesült, ez a vasúti rendőr alosztály. A nyitott pályaudvarokon megforduló utas tömeg sajnos számos deviáns személyt, tolvajt, bűnözőt csábít, ezért fokozott figyelemre van szükség. Az alosztály nem egyedül fogja őrizni a rendet, hiszen a MÁV Vasútőr Kft. vasútőrei, fegyveres biztonsági őrei is az utasok biztonságát szolgálják." - fogalmazott dr. Túrós András, a MÁV Zrt. biztonsági igazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM