Így kukkolják az utazókat a Keletiben

Pénzcentrum
2011. április 14. 12:02

A MÁV Zrt., az ORFK és a BRFK együttműködésében újra működik a rendőrség vasúti alosztálya Budapest-Keleti pályaudvaron, immár felújított körletben.

A körlet átadásán Papp Károly r. dandártábornok, az ORFK rendészeti főigazgatója jelezte, hogy Budapest-Nyugati pályaudvaron is még idén újra kívánják indítani a rendőri egységet. A folyamatos rendőri jelenlét révén jelentősen javul a biztonság a pályaudvarokon. A rendőrség munkatársainak tevékenysége a pályaudvarokon és a nagy forgalmú vasútállomásokon a biztonságos működés egyik alapfeltétele.

A MÁV Zrt. a Rendőrséggel 2008-ban írt alá megállapodást, melyben vállalta, hogy Budapest-Keleti pályaudvar területén elhelyezést biztosít a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az előző években működött is a rendőrség vasúti alosztálya a pályaudvar területén, amely most kis szünet után, felújított irodákban került elhelyezésre. A részleg 2011 februárjában kezdte meg működését a Keleti pályaudvar területén. A vasúttársaság nemrégiben felújította a pályaudvaron található rendőrségi irodákat, valamint a kapcsolódó szociális helyiségeket, így kulturált, összesen 120 négyzetméteres helyet biztosítva a vasút területén szolgálatot teljesítő rendőröknek. Az ügyeleti helyiségbe kötötték be a pályaudvar utasforgalmi és üzemi területét ellenőrző negyven térfigyelő kamerát, amelyekkel kiszűrhetők az esetleges bűnesetek, s a helyben lévő rendőrök azonnal reagálni tudnak azokra.

 

Fotó: MÁV Zrt.


"A MÁV egyik legfontosabb pályaudvarán létesült, ez a vasúti rendőr alosztály. A nyitott pályaudvarokon megforduló utas tömeg sajnos számos deviáns személyt, tolvajt, bűnözőt csábít, ezért fokozott figyelemre van szükség. Az alosztály nem egyedül fogja őrizni a rendet, hiszen a MÁV Vasútőr Kft. vasútőrei, fegyveres biztonsági őrei is az utasok biztonságát szolgálják." - fogalmazott dr. Túrós András, a MÁV Zrt. biztonsági igazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?