17 °C Budapest

Megbízhatatlan autók: itt a friss szégyenlista

2011. március 24. 14:05

Mikor hagy cserben a kocsid, mennyit kell ráköltened szervizeléskor? Ezek fontos kérdés lehetnek új vagy használt gépjármű vásárlásakor. Íme az 5 legmegbízhatatlanabb autómárka listája.


A legmegbízhatatlanabb gépjárműmárkák listáját furcsa módon a drágább modellek vezetik. Több mint 64 ezer gépjármű tulajdonos töltötte ki a Which.com felmérését. Az összesített adatokból kiderül: melyik márkára kell a legtöbbet költeni, melyik típus fog cserbenhagyni az utakon? A felmérésben résztvevők az új, legfeljebb 3 éves gépkocsik mellett értékelték a már jobban strapált 4-8 éves járgányokat is.

Land Rover
Megbízhatóság: 68%

A golyóálló, elnyűhetetlen terepjárók kora lejárt. A strapabíróságából jócskán vesztő márka a legmegbízhatatlanabb a felmérés szerint. Ma már a modern Land Roverek nem kerülhetnek-e tekintetében a német vagy japán konkurencia mellé. A 4-8 éves terepjárók megbízhatósága a legalacsonyabb a mezőnyben, mindössze 61,5%-os. Az újabb gyártmányok fejlődést mutatnak 76.6%-os értékükkel.

Chrysler
Megbízhatóság: 68%

A Land Roverrelel együtt a Chrysler is leginkább a 4-8 éves gépjárművei miatt kerülhetett fel a negatív toplistára, ezek megbízhatósága 64,8%. E típusnál azonban nincs olyan nagymértékű javulás az újonnan gyártott gépkocsik esetén sem. A tulajok még elmondták, hogy a gyakori meghibásodások mellett a magas alkatrészárakkal is számolniuk kellett. Évente átlagosan másfél napot van egy Chrysler a szerelőnél.

Alfa Romeo
Megbízhatóság: 69%

Nem az eszére, hanem a szívére hallgat az ember, amikor egy Alfa Romeot vásárol. Így azonban nem meglepő, hogy ez a márka is szerepel a listán. Az öregebb járgányok átlagos megbízhatósági értéke: 65,2%. De ahogy a tulajok elmondták: az átlagos lkatrészköltségek szerencsére nem a legmagasabbak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jeep
Megbízhatóság: 71%

A Jeep a Chrysler testvér vállalata, a listán is együtt szerepelnek. A márka ugyan mostanában megújult, de ez ne tévesszenek meg minket. A régebbi modellek 67,9%-os megbízhatósági értéke ugyanis nem éppen a legjobb a piacon. Az alkatrészárak is az egekben járnak, csak a Porsche tudja ebben a tekintetben megelőzni ezeket a kocsikat.

Renault
Megbízhatóság: 71%

A top 5-be a népszerű Renault-nak is sikerült bekerülnie, annak ellenére, hogy a gyártó hirdetéseiben a megbízhatóságot emlegeti a márka egyik vonzó tulajdonságaként. Az új kocsik nem is igazán okoznak problémát a tulajoknak, ezek megbízhatósága 85,8%. De a régebbi modellek 61,9%-os értéke már annál inkább kiábrándító. A szervizköltségek is magasak, a márka elterjedtségéhez képest mindenképp. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?