15 °C Budapest

Repednek a magyar luxusalagutak: lezárás az M6-oson

2011. február 11. 11:15

A főváros irányából lezárták az M6/M60 autópálya alagútláncát, miután az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket észlelt a "C" jelű alagút bevezető északi szakaszán.

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. péntek délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a repedéseket csütörtökön a kora esti órákban észlelték, az alagút falán a meglazult részeket eltávolítják.

Kapás Szabolcs kommunikációs vezető az MTI-nek elmondta: az előzetes vizsgálatok szerint a repedések helyi jellegűek, kizárólag a Szekszárd és Pécs között található C alagút bevezető szakaszát érintik. A szakértői vizsgálatok lezárását követően a kivitelezők az elkövetkezendő napokban elvégzik a garanciális javítást.

A forgalomkorlátozás néhány órán belül megszűnhet.


Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


A Szekszárd-Pécs közötti 81 kilométeres szakaszon találhatók Magyarország első gyorsforgalmi közúti alagútjai. Bátaszék és Véménd között összesen négy átjáró épült, amelyek közül a leghosszabb 1331 méteres. Ezen kívül van még egy 865 méter, illetve két rövidebb: egy 418, illetve egy 399 méter hosszúságú. Korábban sok bírálat érte a beruházást, mert a szakemberek egy része elhibázottnak tartotta, hogy a dombos, löszös terepen alagutakat fúrjanak. Emlékezetes: az alagutak jelentősen megnövelték az autópályaépítés költségét. Az autópályaszakasz 81 kilométer hosszú, 266 milliárd forintba került.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?