7 °C Budapest

Ajándék az utolsó utáni pillanatra: fesztiválbérlet karácsonyra, olcsón

2010. december 24. 07:30

Sosem lehet elég korán elkezdeni a nyár tervezését - ezzel a felkiáltással, és jó üzleti érzékkel már most lehet bérleteket kapni a legnagyobb hazai és külföldi fesztiválokra. A szervezők elsősorban azokra gondolnak, akik tanácstalanul állnak az ajándékozás elé.

Évek óta működő üzleti gyakorlat, hogy már a karácsonyi szezonra vásárolhatunk bérleteket a következő év legnagyobb nyári könnyűzenei fesztiváljaira. A szervezők például a tanácstalan szülőkre gondolnak ezzel a lehetőséggel, hiszen ha a csemete kedveli az adott rendezvényt, nem igazán lehet mellényúlni. Ráadásul sok esetben több ezer forintos kedvezménnyel vehetjük meg ilyenkor a bérletet, sőt, sokszor különféle ajándékokat is kaphatunk a jegyhez.

A dolog problémásabb része, hogy - kevés kivételtől eltekintve- ilyenkor még egyetlen fellépő neve sem ismert, a megvásárolt bérleteket pedig nem váltják vissza. A nagyobb fesztiválok széles kínálatát tekintve azonban szinte biztos, hogy a megajándékozott talál majd olyan programokat, amelyek elnyerik tetszését.

Sziget, VOLT, Balaton Sound: olcsóbb árak, ajándékok

Bár a 2010-es fesztiválszezon véget ért, a legjelentősebb hazai fesztiválok szervezői már a jövő nyári programokon dolgoznak. Az őszi-téli időszakban elsősorban a világsztárok ügynökeivel zajlanak a tárgyalások: 2011-ben a megszokottnál is tartalmasabb programot és nagyobb neveket várnak Sopronba, Zamárdiba és az Óbudai-szigetre.

 

Fotó: sziget.hu


A formálódó line upról még semmit nem árulnak el, a legjelentősebb hazai fesztiválok dátumai azonban véglegesek, és már az is biztosra mondható, hogy 2011-ben 2010-es áron lehet majd hozzájutni a heti- és napijegyekhez egyaránt.

2011. június 29 - július 2. között 19. alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki eseménye, a soproni VOLT Fesztivál, egy héttel később, július 7-10. között pedig ötödször is fesztiválozókkal telik majd meg Zamárdi szabadstrandja, a Heineken Balaton Sound idejére. A régió legjelentősebb fesztiválja, a Sziget ugyancsak 19. alkalommal augusztus 10-től 15-ig várja a látogatókat az Óbudai-szigeten - ismét ezernyi programmal.

A fesztiválok igazi ünnepek - tartják sok tízezren idehaza. Ezzel az örömmel, vagyis egy igazi fesztivállal lephetik meg szeretteiket mindazok, akik fesztiválbérletet vásárolnak karácsonyr. Újdonság, hogy a VOLT Fesztiválra és a Heineken Balaton Soundra az idei évtől korlátozott számban gold VIP-belépőket is árusítanak.

A kiemelt jegyirodákban Üdülési Csekket és Sodexo Utalványt is elfogadnak. A fesztivaljegy.hu oldalon, a VOLT BOLT-ban és Sopronban vásárolt Sziget, VOLT Fesztivál, Heineken Balaton Sound bérlet mellé egyedi, 2011-es fesztivál falinaptár és díszcsomagolás is jár ajándékba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hegyalja ajándékba, közel féláron

A Hegyalja-rajongók már karácsonykor a fesztivált ünneplik. Az igazi tokaji buliig még hátra van pár bemelegítő koncert és jó néhány piros betűs ünnep a naptárban, az idei karácsonyi Hegyalja-ajándéknak viszont itt az ideje.

A karácsonyi Hegyalja bérlet-akció idején december 24-ig 13 ezer forintért, közel fél áron válthatunk négy napos bérletet a tokaj-rakamazi bulira.

A bérletek a Ticketportal rendszerén keresztül rendelhetők, vagy a Ticket Express és az Interticket hálózatában.

A nagyobb európai rendezvények is indulnak

A világ egyik legjelentősebb ilyen rendezvényének számító Glastonbury fesztivált június végén rendezik, de már most elfogyott rá minden jegy. A hasonlóan neves dán Roskilde december elsején kezdte el árusítani a bérleteket, a legolcsóbbak 1725 koronába, azaz 63 ezer forintba kerülnek.

 

Fotó: exitfest.org


A magyar fiatalok által egyre kedveltebb újvidéki EXIT Fesztivál is kínál akciós jegyeket, egészen december 24-ig (így elvileg szenteste is intézhetjük az online foglalást). A 2011-es fesztivál július 8 és 11 között kerül megrendezésre, a speciális karácsonyi akció keretében két bérlet vásárlása után a harmadikat ajándékba adják.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm