31 °C Budapest

165 ezren az újvidéki EXIT Fesztiválon

2010. július 14. 18:02

Idén is hatalmas siker volt az újvidéki EXIT Fesztivál. A Budapesttől néhány órás útra található péterváradi erődben megrendezett kulturális esemény egyelőre még méltatlanul ismeretlen a magyar közönség előtt, pedig hangulatában és színvonalában mindenképp felveszi a versenyt a hazai fesztiválokkal.

Az EXIT felhozatala idén is több ponton megegyezett a Zamárdiban párhuzamosan zajló Balaton Sound fellépőinek névsorával, igaz, a Balaton-parti rendezvénynél jóval szélesebb spektrumú közönséget vonzott. A szervezők tájékoztatása szerint a négy nap alatt összesen 165 ezren vettek részt a rendezvényen.

 

Fotó: exitfest.org


Az újvidéki péterváradi erődben 20 színpadon mintegy 600 fellépő szórakoztatta a nagyérdeműt: a koncertek - a magyar fesztiválszokásoktól kissé eltérően- estefelé kezdődtek, és egészen másnap délelőttig tartottak.

A 11. évébe lépő EXIT Fesztivál komoly hírnevet szerzett magának a világban: három éve a UK Festival Awards a legjobb Nagy-Britannián kívüli fesztiválnak választotta az EXIT-et, az amerikai Time magazin pedig tavaly a dániai Roskilde és az angliai Glastonbury fesztivál mellett a legszínvonalasabb zenei rendezvények közé sorolta.

A rendezvényre idén -a helyi közönség mellett- elsősorban Nagy-Britanniából, Hollandiából, Németországból érkeztek vendégek, de találkoztunk amerikai, francia és belga fiatalokkal is. Mint azt a Pénzcentrumnak többen elmondták: meggyűlt a bajuk az online szállásfoglalással, ezért sokan a kempinget választották, míg mások a helyszínen próbáltak meg szobát, apartmant foglalni.

Korábbi cikkünk a témában: EXIT Fesztivál: Újvidék teltházzal üzemel

A rendezvények különös hangulatot adott, hogy a fesztiválhoz vezető utakon 2-3 méterenként találkozhattunk helybeli árusokkal is, akik az üdítőktől kezdve az alkoholos italokon át a főtt kukoricáig, a fánkig, a hamisított EXIT-es pólókig mindent el szerettek volna adni nekünk. A rendezvény területén azonban csak úgynevezett "tokennel" lehetett fizetni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pénzünket fel kell váltani zsetonokra, és azokkal tudunk sört/üdítőt/ásványvizet vásárolni. Érdekes, hogy a fesztivál területén gyakorlatilag nem lehet a sörnél és a bornál erősebb szeszesitalt kapni, ezért is működik a token-rendszer.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hasonló próbálkozások a Balaton Sound-on is voltak idén: Kártyával is fizethettek a Balaton Sound fesztiválozói

A fesztivál természetesen turisztikai szempontból sem utolsó, nem véletlen, hogy több szerbiai úticélt is hirdetnek a rendezvényen. A nyugat-európából érkezők számára pedig meglehetősen alacsonyak az árak (egy korsó sör nagyjából 500 forintba kerül), így napközben a belvárosi éttermek, kávézók is csúcsra járatódtak. Újvidék lakosai pedig maximális nyitottsággal fogadták a hatalmas tömeget, és leginkább igyekeztek egy kis "maszek" profitot szerezni a rendezvényből.

 

Fotó: exitfest.org


Hetijegyeket 20 ezer forint körüli összegért vásárolhattunk, pénzünkért pedig olyan neves fellépőket hallgathattunk meg, mint a Faith No More, a Chemical Brothers, Missy Elliot, a Placebo, vagy épp Mika. A magyar fesztiválozók (akik információink szerint maximum néhány százan lehettek) számára pedig külön pozitívum, hogy a retúr vonatjegy mindössze 23 euróba (6400 forint) kerül: így gyakorlatilag olcsóbb lejutni Budapestről Újvidékre, mint mondjuk Miskolcra...

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?