Olcsó és környezetbarát: idén is siker volt a Hegyalja Fesztivál

2010. július 19. 18:02

Vasárnap reggel véget ért a 11. Hegyalja Fesztivál. A rakamazi, tokaji rendezvényt a négy nap során közel nyolcvanezren keresték fel.

A látogatottsági rekord pénteken, a Motörhead koncertjén dőlt meg: húszezren buliztak, ami háromezerrel több a tavalyi csúcsnál. A zárónapon is "rezgett a léc", ugyanis megközelítette a húszezret a nézőszám. Akkor többek között Ákos és a Quimby szórakoztatta a közönséget.

Baleset a fesztiválon: túl az életveszélyen
Túl van a közvetlen életveszélyen, de továbbra is súlyos az állapota annak a fiatalembernek, aki pénteken este a Hegyalja Fesztiválon a katapultból esett ki. A 21 éves pilisi fiatalembert a nyíregyházi Jósa András Kórház intenzív osztályán ápolják.


A fesztivál zárónapján örökös Hegyalja-tagokká fogadták a szervezők azt a száz embert, akik megfeszített munkával dolgoztak, hogy az idei rendezvény létrejöhessen.

Újdonságok

Az idén bevezetett úgynevezett re-poharaknak köszönhetően a fesztivál ideje alatt körülbelül 35 százalékkal kevesebb szemét keletkezett, mint a visszaváltható poharak előtti időkben. A re-pohár hasonlít a műanyag poharakhoz, de vastagabb fallal, és jóval ellenállóbb műanyagból készül - így elmosogatható, azaz többször is használható. A fesztiválozók kedvezményesebben jutnak re-pohárba mért söreikhez. Az idén bevezetett re-poharaknak köszönhetően a fesztivál ideje alatt mintegy 35 százalékkal kevesebb szemét keletkezett, mint a visszaváltható poharak előtti időkben.

 


A fesztiválozók felavatták az új Hegy' plázst is, ami a hegyaljás nyaralás legújabb helyszíne volt az idén.

Alacsony árak

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Pénzcentrum helyszíni tapasztalatai szerint valóban jelesre vizsgáztak a speciális poharak: a látogatóknak valóban nem kellett az eldobott poharak hegyein keresztül közlekedniük, ráadásul a kiszolgálást sem lassította a rendszer. A fesztivál ugyanakkor idén is tartotta korábban megszokott alacsony árait: a nagy magyar rendezvények közül gyakorlatilag a legkedvezőbb árakkal Tokajban találkozhatott a közönség.

Egy korsó Borsodi sör 370 forintba kerül, a kimért bort 180 forinttól keződik (deciliterenként), a fél literes Pepsi üdítőért 300 forintot kértek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?