24 °C Budapest

Hazautaznál az ünnepekre? Figyelem: menetrend változások!

2010. december 21. 15:02

MÁV A MÁV igazodva a karácsonyi utazási szokásokhoz az alábbiak szerint változtatja a vonatok közlekedési rendjét. A változtatások életbe lépése mellett a karácsonyi és az újévi ünnep ideje alatt a várhatóan megnövekvő utasforgalmi igények kiszolgálását biztosítva a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon több kocsival megerősítve közlekednek a társaság vonatai.

A szerelvények december 23-án csütörtökön pénteki, december 24-én pénteken szombati, valamint december 25-én szombaton ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. December 22-én és december 26-án a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok. A szilveszteri és az újévi közlekedési rendbe nem lép életbe változás, így ezeken a napokon az előzetesen meghirdetett menetrend lesz érvényben.

A személyszállító vasúttársaság felhívja az utasok figyelmét, hogy a közforgalmú menetrendben és az internetes ELVIRA keresőben a 30-36 közötti kódokkal megjelölt vonatokra, amelyek az ünnepi időszakban megfigyelhető csökkenő utazási igényeknek hatására nem közlekednek, illetve a 39-es kóddal jelöltekre, amelyek a két ünnep között közlekednek.

A pénztárak előtti sorbanállás elkerülése érdekében javasolja a személyszállító vasúttársaság az utasoknak, hogy a menetjegyüket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét a MÁV weboldalán keresztül.

BKV

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A korábbi évekhez hasonlóan a menetrendet a BKV is az ünnepek során jelentkező utazási igényekhez alakította.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?