18 °C Budapest

Ciki! A Megasztár és az X-Faktor győztese is bukja álomútját?

2010. december 20. 10:25

"1500 magyar utazási iroda közül az Aerovivát választja partneréül: az X-Faktor és a Megasztár győztese egyaránt az Aeroviva Holidays egzotikus kínálatából fog magának és kedvesének jutalomutat választani." A hangzatos reklámszöveg azonban kissé más értelmezést nyert azután, hogy bedőlt az Aeroviva utazási iroda.

Az iroda honlapján az alábbi közlemény szerepel:

"Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy az Aeroviva Utazási Iroda 2010. december 20.-tól megszünteti Utazásszervezői és utazásközvetitői tevékenységét. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerüljük, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült.

 

Forrás: aeroviva.hu


Minden egyes külföldön tartózkodó utasunk hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így egyetlen utasunk sem marad külföldön. A menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasaink repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad.

Az Utazásszervező kártérítési kötelezettségét (beleértve a charter járatokra szervezett utazásokat) - a vonatkozó Kormány rendeletben előírtak szerint - az Aeroviva Kft. Vagyoni Biztosíték Biztosítása alapján a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe (1143 Budapest, Stefánia út 51. Tel.: 061-4601400) vállalja át.

Fentiek miatt minden utasunktól elnézést kérünk."

A hirado.hu információi szerint az Aeroviva már vasárnap behívatta a dolgozóit, hogy közöljék velük: megszűnik a munkahelyük. Az iroda a hírek szerint már pénteken azt mondta próbaidős munkatársainak, hogy hétfőtől nem tartanak igényt a munkájukra. Meg nem erősített információk szerint az Aerovivának 500 millió forint vagyoni biztosítéka van a QBE-nél. Arról, hogy az irodának mennyi külföldön tartózkodó utasa van egyelőre nincsenek információk, ahogy arról sem, hogy az iroda pontosan mennyi befizetést tart nyilván.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fontos tudni, hogy utazásszervező tevékenységet Magyarországon csak olyan vállalkozás folytathat, amely rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyével, egyszersmind megfelelő vagyoni biztosítékkal. Ez utóbbi éppen azokat az eseteket van hivatva megoldani, mint az Aeroviva csődje, azaz a kint rekedt utasok hazaszállítását, az itthon maradt ügyfelek kárpótlását - tájékoztatta lapunkat a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület.

Travel Service: komoly kiesés

Farkas Attila, a cseh hátterű Travel Service légitársaság ügyvezetője a Napi Gazdaság Online-nak azt mondta, hogy az Aeroviva csődjével mintegy 4 millió eurós árbevételtől esik el a cége.

A társaság az iroda által bérelt járatokat nem indítja el - az első kedden, a következő csütörtökön indult volna Thaiföldre.

Farkas hangsúlyozta, az Aeroviva csődje a többi, a távol-keleti utakra a Travel Service-szel szerződött utazási iroda szolgáltatásait (Neckermann, Kartago, Best Reisen) nem érinti, mert ezek külön járatot foglaltak, amelyek minden további nélkül felszállnak majd.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18