23 °C Budapest

BKV: fontos változások januártól!

2010. december 9. 11:32

A Budapesti Közlekedési Központ és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárgyalásainak eredményeképpen 2011. január 1-jétől az árak szinten tartása mellett bővül egyes budapesti jegyfajtákkal elérhető szolgáltatások köre. Az előterjesztés szerint az utasok 2011-től a Budapest-bérleten túl a BKV 24 órás jegyét, a 72 órás jegyet és a hetijegyet is használhatják az elővárosi vonatokon és a Volánbusz járatain Budapest határain belül. A Fővárosi Közgyűlés december 15-i ülésén dönt a kérdésben - tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ.

2009. január 1-jén vezették be a Budapest-bérletet: ezzel a főváros közigazgatási területén a bérletes utasok a BKV járatain kívül az elővárosi vasúti és a helyközi autóbusz-hálózat megjelölt járatain is utazhatnak. A főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ a kedvező tapasztalatok alapján, a kereslet élénkítése és az utazási lehetőségek bővítése, a tarifaközösség felé történő előrelépés érdekében tartja indokoltnak, hogy a BKV 24 órás jegyének, három napos jegyének és hetijegyének használatát is kiterjesszék a sikeres mintára. A tarifaváltozások nyomán - a Közgyűlés támogató döntése esetén - a Budapesti Turisztikai Hivatal által kibocsátott 48 órás és 72 órás Budapest-kártyák érvényessége is kiterjed a helyközi járatok határon belüli szakaszaira.

Ez azt jelenti, hogy a turisták által kedvelt jegytípusokkal például a Nyugati pályaudvar és a Ferihegy 1 vasúti megálló között is lehet majd utazni vonattal, ahogy az ilyen jegyeket megváltó budapesti utasoknak is számos új utazási lehetőség nyílik meg a városon belüli vasúti és Volánbusz-kapcsolatok segítségével.

A jegyekkel igénybe vehető szolgáltatások körének bővülése ellenére nem emelkednek az árak: az így létrejövő Budapest 24 órás jegy, Budapest 72 órás jegy és a Budapest-hetijegy ára a jelenlegi szinten marad. A 24 órás jeggyel tehát kevesebb, mint 5 jegy áráért, 1550 forintért nem csak a BKV járatai, hanem a városhatáron belül az elővárosi vonatok és a Volán-járatok is igénybe vehetők 24 órán át korlátlan alkalommal.

A rendeletmódosítási javaslat mindemellett tartalmazza azt is, hogy a jövőben a Közterület-felügyelet, a Tűzoltóság és a Rendőrség szolgálatban lévő, egyenruhát viselő hivatalos tagja a BKV járatain hatósági szolgálati igazolvánnyal díjmentesen utazhasson. Az Országgyűlés módosította a közterület-felügyeletről szóló törvényt, lehetővé téve, hogy a közterület-felügyelők a tömegközlekedési járműveken is intézkedhessenek a jövőben a jegyellenőrök munkáját segítve, az utazási feltételek betartatása (rongálások megakadályozása, utazási jogosultság ellenőrzése, stb.) érdekében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?