23 °C Budapest

Bérlet helyett bankkártyával utazhatunk a BKV járatain

Pénzcentrum
2010. november 15. 10:32

Bankkártya vagy mobiltelefon válthatja ki a BKV papírra nyomtatott bérletszelvényeit - értesült a Blikk. Az utasok nem ellenőröknek mutogatnák szelvényüket, hanem bankkártyájukat vagy mobiltelefonjukat illesztenék a metróállomásoknál lévő beléptetőkapukhoz.

A lap úgy tudja, a buszokon, villamosokon az ellenőrök elektromos készülékkel ellenőriznék, fizetett-e az utas az utazásért. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elmondta: még csak tájékozódnak a lehetőségekről, külföldi rendszereket vizsgálnak.

A bankkártyás vagy mobiltelefonos megoldás nem kerülne tízmilliárdokba, mivel a számítástechnikai háttér ott van a bankoknál, illetve a mobiltársaságoknál, a tömegközlekedés pedig óriási üzlet lenne a pénzintézeteknek, akár állnák is a költségek jó részét.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?