19 °C Budapest

Tényleg ez mentheti meg a pesti közlekedést?

Pénzcentrum
2010. október 7. 09:17

Könnyen lehet, hogy hamarosan százasával róják majd riksák Budapest utcáit: a biciklis taxik a belvárosi tömegközlekedés szerves részét képezhetik - írja a Népszabadság.

Az elektromos rásegítésű, motorral felszerelt, és a pusztán lábbal hajtott riksák most honosodnak meg Budapesten, miközben Londonban már 700, Berlinben közel 300, és Amszterdamban is több száz hasonló taxi jár.

A riksázás egyik leggyengébb pontja Budapesten a pilótaképzés - állítja Borszéki Attila. A Riksa Közlekedési Vállalat (RKV) tulajdonosa szerint ez a munka több mint pedálozás, valójában igazi vendéglátás. A riksában normális megjelenésű és öltözékű, legalább egy idegen nyelvet beszélő intelligens, jó kondícióban lévő sofőrökre van szükség.

Budapest akkora város, hogy méretei és turistaforgalma bőven elbír több száz riksát is, az RKV tíz éven belül 250 saját taxit tervez működtetni.

Az cég az induláshoz hét nagy testű, darabonként 8400 euróért (2,2 millió forint) beszerzett jármű mellé saját fejlesztésű riksákat kíván forgalomba állítani.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?