28 °C Budapest

Már tervezik az M4-es autópályát

2010. augusztus 12. 11:02

478 millió forintba kerül az M4-es autópálya M0 - Cegléd közötti 45,5 kilométeres szakaszának tervezése - derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben közzétett tájékoztatójából.

Az összegért cserébe az UTIBER Közúti Beruházó Kft. vállalja a szakaszra vonatkozó környezeti hatástanulmány készítését, környezetvédelmi engedély megszerzését, engedélyezési tervek készítését, építési engedélyek megszerzését és a kiviteli tervek készítését. Az M4 autópályát 2x2 forgalmi sávosra tervezik 3,75 méteres sávszélességgel és 130km/h-s tervezési sebességgel. A szakaszra 19 db aluljárót, ebből 8 db külön szintű csomópontot is terveznek.

Korábban: Melyik Magyarország legveszélyesebb gyorsforgalmi útja? - Sosem találnád ki!

A Közbeszerzési Értesítőben egy másik gyorsforgalmi út tervezésével kapcsolatos tájékoztatást is közzétett a NIF. Az M86-os Szeleste és Csorna közötti szakaszának engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítését 789 millió forintért vállalata az ÚT-TESZT - UNITEF Konzorcium. A mintegy 41 kilométeres útszakasz új nyomvonalon, 2x2 forgalmi sávval épül ki, melyeknek sávszélessége 3,5 méter lesz. A szakasz terveire 4 darab külön szintű csomópont is kerül. A 44 darab műtárgy és 5 darab környezetvédelmi műtárgy mellett két komplex pihenőhelyet is tervez a konzorcium.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43