Már tervezik az M4-es autópályát

2010. augusztus 12. 11:02

478 millió forintba kerül az M4-es autópálya M0 - Cegléd közötti 45,5 kilométeres szakaszának tervezése - derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben közzétett tájékoztatójából.

Az összegért cserébe az UTIBER Közúti Beruházó Kft. vállalja a szakaszra vonatkozó környezeti hatástanulmány készítését, környezetvédelmi engedély megszerzését, engedélyezési tervek készítését, építési engedélyek megszerzését és a kiviteli tervek készítését. Az M4 autópályát 2x2 forgalmi sávosra tervezik 3,75 méteres sávszélességgel és 130km/h-s tervezési sebességgel. A szakaszra 19 db aluljárót, ebből 8 db külön szintű csomópontot is terveznek.

Korábban: Melyik Magyarország legveszélyesebb gyorsforgalmi útja? - Sosem találnád ki!

A Közbeszerzési Értesítőben egy másik gyorsforgalmi út tervezésével kapcsolatos tájékoztatást is közzétett a NIF. Az M86-os Szeleste és Csorna közötti szakaszának engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítését 789 millió forintért vállalata az ÚT-TESZT - UNITEF Konzorcium. A mintegy 41 kilométeres útszakasz új nyomvonalon, 2x2 forgalmi sávval épül ki, melyeknek sávszélessége 3,5 méter lesz. A szakasz terveire 4 darab külön szintű csomópont is kerül. A 44 darab műtárgy és 5 darab környezetvédelmi műtárgy mellett két komplex pihenőhelyet is tervez a konzorcium.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22