29 °C Budapest

Átverte a magyar nyaralókat az utazási iroda

Pénzcentrum
2010. augusztus 6. 10:02

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Beck Reisen Kft. és a Beck Tours & Plan Kft. - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt a két vállalkozásnak összesen 8 millió forint bírságot kell fizetnie.

Megnyerte a 8 napos kirándulást Törökországba... Ez az Ön számára ingyenesen biztosított!" Ezt az üzenetet küldte szét tavaly áprilistól szeptember közepéig hetente a két utazási iroda. A vállalkozások ezen túl arról is értesítették a fogyasztókat, hogy öt éves Beck Utazási Klub tagságot nyertek, amelynek díját, évente 25 ezer forintot, elengedik.

A versenyhatóság vizsgálata során azonban kiderült, hogy az ingyenes törökországi utazás árában nem volt benne az útiköltség és a 25 eurós utazásszervezői díj, a klubtagságért pedig soha senkinek nem kellett még fizetnie. (A két vállalkozás egyébként termékbemutató előadásokon adta el utazásait. A termékbemutatókat a Beck Reisen szervezte, az utazásokat pedig a Beck Tours&Plan.)

A fenti gyakorlat a GVH szerint a sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt, emiatt a hatóság a Beck Reisenre 5 millió, a Beck Tours&Plan-ra pedig 3 millió forint bírságot szabott ki, amelyet a két vállalkozásnak 30 napon belül be is kell fizetnie.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?