Elkészült a Budapestet elkerülő egérút - Ennyit spórolhatsz rajta

2010. július 23. 12:02

Hétfőn nyitják meg a forgalom számára az M31-es autópályát, amely az M0-ás útgyűrű és az M3-as autópálya között biztosít majd közvetlen összeköttetést Gödöllő térségében - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az autópályát a hétfő délutáni ünnepség után átadják a forgalomnak, így estére már használhatják is az autósok - olvasható a közleményben.

A 12 kilométeres, kétszer 2 sávos, autópályává fejlesztett autóút az M0-ás körgyűrű északkeleti részét köti össze az M3-as autópályával Gödöllőnél. A mintegy 25 milliárd forintba kerülő M31-est az Európai Unió Kohéziós Alapja 85 százalékban finanszírozta.

A Pénzcentrum kérdésére a NIF közölte, hogy az új autópálya 14,5 kilométerrel rövidíti le az M3-as és az M5-ös autópályák közötti Budapestet elkerülő útvonalat. A hétfőn átadásra kerülő autópályán 130 km/h lesz a megengedett legnagyobb sebesség, ugyanakkor helyenként 110-es illetve 90-es korlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak.

Az M0 és a kapcsolódó gyorsforgalmi utak - A képen jobb fent észak-dél irányban fut az M31-es


A rövidebb utat és azt figyelembe véve, hogy az M0-ás autóút M3-as és M31-es csomópontja között csupán 110 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, a Pénzcentrum számításai szerint az új gyorsforgalmi út autósoknak mintegy 7-8 perccel rövidíti le Budapest megkerülését, a kamionoknak pedig több mint 10 perces előnyt jelent.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem