16 °C Budapest

Dacia hibrid! A románok nem viccelnek + kép

2010. június 19. 15:02

Először hitetlenkedve álltunk a hír hallatán, mely szerint hibrid változat készül a Dacia Sanderóból, pedig nem kamu. Az elektromotorral is ellátott változatot a pitesti egyetem diákja készítették egy környezetbarát program keretében, melynek célja olyan alternatív meghajtások fejlesztése, melyek káros-anyag (szén-dioxid) kibocsátása legfeljebb 99 gramm/kilométer.


A román lap szerint a járművet a Hamster fantázianévre keresztelték, ami magyarul hörcsögöt jelent. A hibrid Sanderoba egy 1200 köbcentiméteres dízelmotorral kombinált hibrid hajtáslánc került. A 75 lóerős dízelmotor 100 Nm-es nyomatékkal az első tengelyt, míg a 10 lóerős elektromotor a hátsót hajtja.

Dacia Hamster

Az E-4WD (Electricway-4WD) elnevezésű meghajtáshoz start-stop rendszer és tetőre szerelt napelemek is kapcsolódnak. A kísérleti fázisban lévő fejlesztés iránt állítólag a Renault Dacia komolyan érdeklődik, a híresztelések szerint leghamarabb 2012-től jöhetne szóba a sorozatgyártás.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?