13 °C Budapest

Önerő nélkül japán jenre akart Ferrarit lízingelni a showman!

Pénzcentrum
2010. március 17. 11:32

Az ilyen és ehhez hasonló titkok és érdekességek mellett a hazai autókereskedelem elmúlt 20 évét mutatja be a GÉMOSZ "Guruló történelem" című kiadványa. A Konkoly Eszter szerkesztésében és a Maróti Kiadó gondozásában megjelenő könyvet ünnepélyes keretek között ma mutatták be a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében.

A piacgazdaságon alapuló újkori magyar autókereskedelemről szóló könyvben megszólalnak a rendszerváltást követő időszak nagy alakjai, a márkakereskedők és importőrök, valamint a finanszírozók, a biztosítók, illetve a festék- és kenőanyag-forgalmazók képviselői.

Az autópiaci történelemkönyv korrajzot ad egy szakma és a kapcsolódó szakterületek képviselőinek írásain keresztül. Külön érdekessége a kiadványnak, hogy a megjelenésével lezárul egy korszak az autókereskedelem magyarországi történetében.

A gazdasági válság átalakította a piacot, ahol minden szereplő új kihívásokkal találta magát szembe. A működést a fennmaradás szellemében mindenkinek újra kell gondolni. Változik az értékesítés, a finanszírozás és a biztosítás is, minden területen szigorodnak a feltételek.

A könyvből kiderül, hogy valamikor természetes volt, hogy egy új autóra 5-6 évet kellett várni, vagy, hogy a Moszkvics és a Dacia átadásokat a sok azonnali műszaki hiba miatt félbe kellett szakítani. Kiderül, hogy mikor adta el az első Renault-t az egyetlen magyar Forma-1-es pilóta édesapja, miért nem merték publikálni az első magyar Suzukik fogyasztási adatait, vagy, hogy milyen kéréssel állt elő az egyik legismertebb televíziós valóságshow főszereplője, amitől még a lízingcég vezetője is kiakadt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

(A showman önerő nélkül, 25% maradványértékkel, 120 hónapos futamidőre, japán jen alapon kívánt lízingelni egy Ferrari F430-ast, a kérelmét elutasították.)

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?