21 °C Budapest

Önerő nélkül japán jenre akart Ferrarit lízingelni a showman!

Pénzcentrum
2010. március 17. 11:32

Az ilyen és ehhez hasonló titkok és érdekességek mellett a hazai autókereskedelem elmúlt 20 évét mutatja be a GÉMOSZ "Guruló történelem" című kiadványa. A Konkoly Eszter szerkesztésében és a Maróti Kiadó gondozásában megjelenő könyvet ünnepélyes keretek között ma mutatták be a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében.

A piacgazdaságon alapuló újkori magyar autókereskedelemről szóló könyvben megszólalnak a rendszerváltást követő időszak nagy alakjai, a márkakereskedők és importőrök, valamint a finanszírozók, a biztosítók, illetve a festék- és kenőanyag-forgalmazók képviselői.

Az autópiaci történelemkönyv korrajzot ad egy szakma és a kapcsolódó szakterületek képviselőinek írásain keresztül. Külön érdekessége a kiadványnak, hogy a megjelenésével lezárul egy korszak az autókereskedelem magyarországi történetében.

A gazdasági válság átalakította a piacot, ahol minden szereplő új kihívásokkal találta magát szembe. A működést a fennmaradás szellemében mindenkinek újra kell gondolni. Változik az értékesítés, a finanszírozás és a biztosítás is, minden területen szigorodnak a feltételek.

A könyvből kiderül, hogy valamikor természetes volt, hogy egy új autóra 5-6 évet kellett várni, vagy, hogy a Moszkvics és a Dacia átadásokat a sok azonnali műszaki hiba miatt félbe kellett szakítani. Kiderül, hogy mikor adta el az első Renault-t az egyetlen magyar Forma-1-es pilóta édesapja, miért nem merték publikálni az első magyar Suzukik fogyasztási adatait, vagy, hogy milyen kéréssel állt elő az egyik legismertebb televíziós valóságshow főszereplője, amitől még a lízingcég vezetője is kiakadt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

(A showman önerő nélkül, 25% maradványértékkel, 120 hónapos futamidőre, japán jen alapon kívánt lízingelni egy Ferrari F430-ast, a kérelmét elutasították.)

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29